Wanaka in de Zuidelijke Alpen

Queenstown is de grote stad in de Zuidelijke Alpen. Het is vergelijkbaar met Chamonix, dus druk en veel verkeer. Wij vonden het niet per sé heel leuk daar. Het kleinere broertje is Wanaka. Een veel compacter plaatsje en echt veel minder druk, en toch heel gezellig. Leuke restaurantjes, lekkere biertjes, strandje.

Wanaka ligt aan een prachtig groot bergmeer en heeft veel mogelijkheden voor wandelingen in de omgeving. Helaas waren sommige trails gesloten, omdat enkele bruggen over rivieren aan vervanging toe waren. Maar we hebben 2 dagen mooie wandelingen gemaakt en mooi weer gehad.

De eerste dag een wat kortere, 3 uurtjes totaal, maar wel met super mooi uitzicht op het meer.

De 2e dag een langere, 6 uur totaal en 1100 hoogtemeters. Deze dag weer vroeg uit de veren zodat we om 06:15 konden beginnen. We dachten vroeg te zijn, maar de parkeerplaats stond al bijna vol. Allemaal mensen die rond 03:00 gestart waren om de zonsopkomst vanaf de top mee te maken. Die kwamen wij dus tegen toen we omhoog liepen. We zaten eigenlijk tussen de nachtgroep (die van 3 uur) en de ochtendgroep (die pas om een uur of 9 of 10 begint) in. En dat kwam heel goed uit, want daardoor waren er weinig mensen op de top, lekker rustig. En er is 1 plek vlak onder de top, waar iedereen de perfecte Insta foto wil maken. Dat moet natuurlijk met een pose en zonder andere mensen erop. En dat betekent dat er een wachtrij ontstaat. Toen wij aankwamen waren er 3 meiden voor ons, maar toen we van de top terugkwamen was de rij behoorlijk langer. En die zou alleen maar aangroeien, gezien het aantal mensen dat nog omhoog kwam. Goeie keuze dus die start om 06:15.

Al met al 2 perfecte dagen gehad in Wanaka. Ook genoten van het ijs, het gebak, de fish and chips, en de ossenhaas in rode wijn jus. Het leek wel vakantie!

Daarna via Queenstown, 1 nacht en wat regen, naar Dunedin gereden. En passant nog naar Isengard geweest, althans waar dat deel van de Lord of the Rings gefilmd is.

Isengard

3 Thoughts to “Wanaka in de Zuidelijke Alpen”

 1. Ina

  Mooi verhaal en mooie foto’s.
  Jullie hebben toch vakantie? 😀 Echt wel het goede moment uitgekozen om met de wandeling te beginnen.
  Zo te zien heb je lekker gegeten!
  Groetjes Ina en Leo.

 2. TheaGG

  Prachtig daar! Maar ja, dat is heel NZ. In Dunedin zijn toch pinguins, als ik mij goed herinner? Overigens zelf niet geweest.

  1. Otto

   Ja, hele bijzondere pinguïns zelfs, de geeloogpinguïn. Wel naartoe geweest maar ze helaas niet in het wild gezien.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.