Tongariro Alpine Crossing

Om 5 uur liep de wekker af en om kwart voor 6 stonden we aan de weg op onze shuttle bus te wachten, met nog een aantal andere mensen van de camping. De toppen van de hoogste bergen van het noorder eiland waren goed zichtbaar, maar er hingen wel wolken rondom de bergen….

Het was een korte busrit en om half 7 begonnen we aan de crossing. Het eerste uur was nog vrij vlak, daarna ging het flink steil omhoog en kwamen uit op een soort hoogvlakte en in de wolken…. Af en toe was er even een gat in de wolken en zagen we de top van de vulkaan Mt Ngarahoe, erg mooi! Op die hoogvlakte hebben we nog even gepauzeerd en daarna ging het weer even flink steil omhoog. En toen we daar boven waren, zagen we opeens overal mensen zitten. En op dat moment brak de bewolking open en zagen we de red crater en de vulkaan in volle glorie ๐Ÿ‘ We stonden op de rand van de red crater, daarom pauzeerde iedereen daar…. Echt geluk dat het precies toen opklaarde!! Vanaf het hoogste punt zagen we in de verte de blue lake liggen. Naar beneden gelopen over een zachte gruishelling, beetje glijden dus dat ging lekker snel. En opeens werd de bewolking ook daar dunner en zagen we de Emerald Lakes beneden ons liggen, dus nog een sprintje naar een goed fotopunt ๐Ÿ˜ Wederom erg mooi om te zien en daarna bleef het licht bewolkt met veel uitzicht. Ook vanaf de blue lake had je nog mooi uitzicht terug op alles.
Nog een keer omhoog en vervolgens een flinke afdaling met lange zigzaggen maar nog mooi uitzicht over Lake Taupo of Lake Rotoaira (?), tot we het bos in liepen…. Was nog langer dan gedacht, maar om 1 uur waren we aan het eind van de Tongariro crossing, na 6,5 uur dus.

We spraken ook nog met de toiletjuffrouw, รฉรฉn keer per week loopt zij de volledige route om de toiletten te voorzien van toiletpapier, na ongeveer elk uur lopen waren er toiletten op de route!

De shuttle bus bracht ons om half 2 terug naar de camping en onze camper.
Vervolgens nog een autorit van 4 uur naar Wellington, want de volgende ochtend om 7.45 uur moesten we bij de ferry naar het zuider-eiland inchecken….

Dat is gelukt, de overtocht duurde 3,5 uur en we hadden plaatsen geboekt in een soort lounge, met goede stoelen en een maaltijd voucher van bijna 10 euro per persoon, helemaal prima.

Zaterdagmiddag (zeehonden gezien) en zondag doorgereden naar Wanaka met veel lupinen en een aantal meren onderweg. En daar zitten we nu nog en het is mooi weer ๐Ÿ‘

2 Thoughts to “Tongariro Alpine Crossing”

  1. TheaGG

    Wat prachtig die vulkanen en meren! Dat is echt genieten. Gelukkig dat de wolken op tijd verdwenen.

  2. Ina

    Wat hebben jullie weer geluk gehad, mooie foto’s kunnen maken, Marja voor de lupines, prachtige foto. Dat is wel een luxe toiletten langs de route
    Fijne weken nog op het Zuidereiland!! Genieten van het mooie weer.
    Groetjes Ina en Leo ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹โ€โ™‚๏ธ

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.