Tidbinbilla NP en Mt. Kosciuszko, de hoogste berg van Australië

Vanuit Sydney zijn we naar Tidbinbilla nationaal park gereden, daar hebben ze koala’s namelijk…. Onderweg nog gestopt in Berrima, dat was nog een authentiek plaatsje uit 1831, er waren nog een aantal gebouwen uit die tijd, zoals een kerk en de oudste pub van Australië met een continue licentie, sinds 1834. En ze hadden er lekkere gebakjes!

In Tidbinbilla NP meteen de eucalyptus forest walk gedaan, dat is dé boom voor koala’s. Bij de ingang was een omheind gebiedje en daar zaten 3 koala’s te slapen in een boom, tja… Tijdens de verdere wandeling van 2 km heel veel eucalyptus bomen gezien maar geen koala’s. Wel kangoeroes natuurlijk…. Gekampeerd aan een rivier en de volgende ochtend nog een keer naar de koala’s en nu was er eentje lekker actief, dat was een stuk leuker! En diezelfde ochtend zagen we nog een kangoeroe jong dat op een stuiterbal leek, zeker blij dat uit buidel mocht?!

Mam, ik wil spelen!

Doorgereden naar de Snowy Mountains en die deden hun naam eer aan, we zagen de wit besneeuwde toppen al van ver! Nog even gestopt bij de Bredbo Pie Shop voor een erg lekker saucijzenbroodje, daar zijn ze goed in in Australië! We hadden voor 2 nachten een huisje geboekt in Jindabyne, voor iets meer comfort en iets meer warmte en dat was inderdaad prettig, ‘s nachts was het rond 0 graden namelijk!

De volgende dag stond de beklimming van de Kosciuszko, de hoogste berg van Australië, op het programma met een hoogte van 2228 meter. De wandeling begon op Charlotte Pass op 1850 meter dus dat viel mee qua hoogtemeters. Daar was een summit trail van 9 km naar de top maar wij namen natuurlijk de langere en avontuurlijkere route, de Main Range trail! Die ging eerst 100 meter naar beneden om een riviertje over te steken over rotsen. Daarna ging het omhoog naar een ander topje en langs de berghelling met best wat sneeuwveldjes onderweg, waarvan één vrij steile waar Otto treetjes in heeft gestampt! Het waaide flink daarboven, gevoelstemperatuur beneden 0, dus muts op en handschoenen aan! Vlak voor de top kwamen we op de summit trail uit, dat was een soort snelweg opeens en veel mensen…. Kwart over 7 begonnen en half 12 boven en via de summit trail terug naar ons busje, dat was geen pad maar een weg. De dag afgesloten met een etentje in de erg drukke lokale bierbrouwerij met voor Otto een soort weizen en lekker eten erbij!

Treetjes hakken
Top van de Kosciuszko
Een welverdiende ‘Veiss’ of “Viess’

Vanaf woensdag zou het mooi weer worden in de Cathedral Range waar we weer een wandeling willen maken, dus eerst maar naar de kust gereden voor wat warmer weer. Gekampeerd vlakbij het strand dus een strandwandeling gemaakt en een boswandeling en de kangoeroes lagen vlak voor onze neus!

2 Thoughts to “Tidbinbilla NP en Mt. Kosciuszko, de hoogste berg van Australië”

 1. TheaGG

  Fijn weer wat van jullie te horen!
  Mooi, die Snowy Mountains en waarom een makkelijke route nemen, als het ook moeilijk kan! 🙂
  Leuk dat jullie toch ook nog een active koala hebben gezien, ik vind ze zo schattig! Hoewel ze volgens mij ook heel onaardig kunnen zijn. En ook leuk zo’n jonge kangaroe.
  Geniet nog van jullie laatste stuk Australië.

 2. Ina

  Ik sluit me helemaal aan bij Thea haar reactie, ik vind het altijd leuk om jullie blog te lezen en de mooie foto’s te zien. Volgens mij genieten jullie volop. 🙋‍♀️

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.