The Great Ocean Road

Vanaf Phillip Island zijn we via Melbourne, maar nu zonder te stoppen, naar de Great Ocean Road gereden. Dat is een weg langs de oceaan met vele mooie uitzichten. Enorm toeristisch dus ook meteen en erg druk…. We begonnen met een stop bij de Great Ocean Road Chocolatery and Ice Creamery, speciaal op verzoek van Marja; heel veel chocola hadden ze daar en erg lekkere gebakjes!

Vervolgens even een selfie gemaakt bij de Memorial Arch die over de weg was geplaatst en bij Artillery Rocks; daar was een heel apart gesteente op het strand.

Bij Kennett River stond in de reviews heel vaak dat mensen 2 koala’s hadden gezien…. Wij zagen er 1 tijdens de korte wandeling en bovendien hoog in een boom, maar wel onze eerste in het wild!! Eindelijk…. We hebben overnacht in Apollo Bay in een heel duur appartement, echt alles was volgeboekt in die regio, ook de campings. We hadden geen keus, dus hebben onze duurste overnachting ooit van ons leven gehad.

De volgende ochtend weer verder op de Great Ocean Road en begonnen met een korte regenwoudwandeling, 50 kleuren groen leek het wel.

Daarna naar Otway Lighthouse gereden, daarover hadden we gelezen dat er koala’s te zien waren langs de weg er naar toe. En dat klopte, Otto zag er 1 die vrij laag in een boom zat, dus gestopt en campervan langs de kant van de weg geparkeerd en tijd staan kijken en fotograferen, was ook leuk om te zien hoe hij/zij omhoog klom. Het werd ook meteen druk langs de weg, blijft toch een bijzonderheid, ook voor AustraliĆ«rs!

De vuurtoren zelf hebben we geskipt op een foto van grote afstand na…. En verder nog de andere grotere bezienswaardigheden / uitkijkpunten bekeken: Twelve Apostels, London Bridge en Bay of Islands. Het was overal vrij druk maar op de parkeerplekken voor lange voortuigen waren altijd wel vrije plekken. Erg mooie kustlijn met losse rotsen in zee en we hadden geluk met het weer, erg winderig maar wel zonnig dus mooi blauw water!

The Twelve Apostels

En nu weer naar de bergen en naar de outback zelfs, wijziging in de plannen….

3 Thoughts to “The Great Ocean Road”

 1. TheaGG

  Ik hoop dat jullie wel enorm konden genieten van jullie duurste kamer ever. Wild kamperen blijkbaar verboden. Geniet van het laatste beetje Australie. Jullie zoeken denk ik de rust weer op.

  1. Otto

   Ja, we zitten nu weer in het binnenland. Lekker rustig. We hebben besloten Kangaroo Island over te slaan. Kangoeroes genoeg gezien.

 2. Ina

  Mooie blog, leuk om te lezen wat jullie doen en zien en eten, gebakjes en ijsjes.
  Mooie foto’s van de koala, fijn dat jullie toch 1 in het wild hebben gezien. Fijne vakantie nog en geniet er maar van. Groetjes Ina en Leo!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.