Taranaki

Maandagochtend stipt om 9 uur waren we bij het camper verhuurbedrijf en een uur later hadden ze alles gefixt: de WC, een gordijntje en een dakraam.

We hadden gezien dat het in de buurt van de Mt. Taranaki vulkaan een aantal dagen mooi weer zou worden, dus naar  New Plymouth gereden, dat ligt daar aan de kust. En weer via dezelfde route als de dag ervoor, alleen dan een half uur verder dan waar we aan de riviermonding hadden gestaan…. Op zich wel handig, we wisten precies waar de goede koffietentjes onderweg zaten! En het viel alleszins mee met de regen, dus we konden wat meer van de omgeving zien.

In New Plymouth op de camping hadden we een plek met uitzicht op zee, maar het was nog niet heel aangenaam, het waaide erg hard.

Rondom Taranaki zijn verschillende wandelingen te maken, maar we moesten nog een keuze maken, dus de volgende ochtend eerst naar het visitor center gereden, voor het ‘bergweerbericht’ en wat tips. Taranaki, een vulkaan van 2518m, was op dit moment niet te beklimmen, er lag nog veel sneeuw en de route was te ijzig, dus die optie viel meteen af. Plannen gemaakt en deze eerst dag een stuk om Taranaki heen gelopen aan de noordkant. En dat bleek precies de goede kant te zijn, want we liepen lekker in de zon, terwijl de zuidkant de hele dag bewolkt was. Er hingen ook wolken over de top van Taranaki, maar die verdwenen in de middag! 6 uur bezig geweest en daarna naar Stratford gereden, aan de zuidkant en geheel bewolkt…

De volgende dag wilden we namelijk een route aan de zuidkant doen, naar een soort bijtopje naast Taranaki, vanaf een parkeerplaats op 900 meter naar de top van 1970 meter. We startten om half 7 en waren ca half 2 weer beneden. Het eerste deel van de wandelroutes gaan hier altijd door het bos en met ontelbare houten treden en zo’n beetje alsmaar omhoog, dat heb je met een vulkaan🤨. Dat was hier dus ook het geval, maar het is wel lekker in de schaduw en het bos is ook best apart, beetje regenwoud-achtig. Daarboven volgden een hele trits trappen over de begroeiing heen, zodat wandelaars dat niet beschadigen?! Ze waren bezig om deze trappen te vervangen door robuustere  bredere trappen, een flinke klus! Aan het eind van de trappen ging het over in gruis en stenen, ongeveer een uur lang en dat was best steil en zwaar, je ging 2 stappen omhoog en weer 1 naar beneden…. Maar we kwamen boven en hadden mooi uitzicht op Taranaki 👍. En door het gruis naar beneden gaat een stuk makkelijker! Het was een zonnige dag en erg weinig wind, helemaal goed. Terug gegaan naar de camping in New Plymouth, die beviel ons wel en daar lekker in de zon bij de camper gezeten en wat gebabbeld met onze Nieuw-Zeelandse buren.

De laatste dag zijn we naar een meertje gelopen vanaf weer een andere parkeerplaats. Bij goede omstandigheden kun je namelijk de reflectie van Taranaki in het meertje zien d.w.z. geen wolken voor de berg en weinig wind! We wisten dat het steeds harder zou gaan waaien, dus we begonnen om 6 uur aan de wandeling en deze keer waren het echt alleen maar houten treden en vlonders door het bos…. Kwart over 8 waren we bij het meertje en de omstandigheden waren perfect👍. Precies op tijd want een half uur later waaide het al aardig. Half 12 weer beneden en een prima afsluiting van de Taranaki-tijd!

Rest nog een avondmaaltijd in de lokale bierbrouwerij en dan morgen richting Auckland en jullie raden het zeker al, weer over dezelfde weg, waar we al 3 keer over gereden hebben🤨. 

3 Thoughts to “Taranaki”

 1. Ina

  Mooi verhaal weer, fijn dat je beter weer had en veel geluk bij het wandelen van de Taranakivulkaan.
  Fijn dat de problemen met de camper zo vlot gefixt waren
  Mooie foto’s, vooral die weerkaatsing van de vulkaan in het meer. Was het vroege opstaan meer dan waard!
  Smakelijk eten en dan morgen op naar richting Auckland. Slaap lekker straks!!
  Groetjes Ina en Leo

  1. TheaGG

   Prachtige omgeving daar! Dat bos ook, zo mooi! En die spiegeling van de vulkaan is natuurlijk helemaal geweldig! Mooie vorm heeft ie ook.
   Gaan jullie ook nog naar het thermische deel op het noorder eiland?

   1. Otto

    We gaan nog naar Rotorua toe. Maar we moeten weer een beetje om het slechte weer heen plannen. Maandag en dinsdag zitten we in Rotorua. Vandaag gaan we weer terug richting Auckland, over weer dezelfde weg. Daar is het de komende dagen beter weer dan op de rest van het Noorder eiland

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.