Rotorua en familiebezoek

Na Taranaki hebben we aantal kleinere dingen gedaan, wat watervalletjes en een wandelingetje bij een oude goudmijn. Dit deden we voornamelijk om de tijd te overbruggen naar de volgende periode van beter weer.

En die periode hebben we rond Rotorua rond gebracht. Rotorua is het geothermische gebied van Nieuw Zeeland. Dat betekent geisers, warm water bronnen en mooie kleuren. We hadden een camping met hot pools op het terrein. Twee nachten gebleven en elke avond in het hete bad gezeten. Lekker hoor.

Tussen die 2 nachten hadden we prachtig weer. We hebben een mooie wandeling door geothermisch gebied gemaakt en een boottochtje gemaakt om wat gepruttel vanaf het water te bekijken. De dag erna zijn we nog wezen kijken in een kiwi hatchery, een plek waar ze kiwi eieren uitbroeden. We hebben zowel volwassen kiwi’s als kuikens gezien. Allemaal erg schattig.

We hadden nog wat tijd over en dat gaf ons de gelegenheid om en Maori dorpje te bezoeken. Dat gebeurde onder leiding van een gids. Het dorpje is gebouwd rond wat hot springs. De tour duurde een uur en dat was precies genoeg.

En toen was de tijd gekomen om familie in Hamilton te bezoeken. De zus van Otto’s moeder is in de vijftiger jaren naar Nieuw Zeeland geëmigreerd en heeft 3 dochters gekregen. Twee wonen nog in NZ, de ander in Australië. We zijn op bezoek geweest bij Win en haar man Hans en hebben daar 2 nachten mogen slapen. We werden heel vriendelijk en gastvrij ontvangen, hoewel Otto en Win elkaar nog nooit gezien hadden. De andere zus, Annette, kwam ook nog even langs. Samen met een paar van hun kinderen hebben we heerlijk gegeten, kip en lam uit de oven. In de avond veel gekletst, het was heel gezellig allemaal.

Annette linksachter en Win rechtsachter

De volgende ochtend hadden we besloten om nog een dagje langer te blijven. Was totaal geen probleem voor hen. Hans stelde voor om naar een waterval te gaan waar je in anderhalf uur naartoe kon lopen. Hij was er ook al heel lang niet meer geweest. Dus dat hebben we in de middag gedaan, met zijn drietjes: Hans, Marja en Otto. En s’morgens hebben we een Nederlands winkeltje bezocht en onze drop voorraad weer op peil gebracht, want die was helemaal uitgeput. Alle bekende drop was daar voorhanden: muizen, kokindjes, krakelingen, heksenhyl, etc. En we hebben daar Wasa Knäckebröd gekocht😆. O ja, ook nog wat Wilhelmina pepermunt en een zakje kruidnoten, want het is bijna Sinterklaas.

Na weer een gezellige avond volgde een emotioneel afscheid van Hans en Win. De volgende ochtend moesten ze vroeg op, dus we zouden ze niet zien. Hopelijk zien we ze een keer als ze weer in Europa zijn!

Nu zitten we in Tongariro National Park. Morgen gaan we bekendste wandeling van het eiland doen: de Tongariro Alpine Crossing, een 19 km lange wandeling door vulkanisch gebied.

2 Thoughts to “Rotorua en familiebezoek”

 1. Ina

  Mooi verhaal weer over jullie belevenissen.
  Mooie foto’s, leuk familie bezoek.
  Fijn dat jullie de dropvoorraad aan konden vullen.
  Groetjes Ina en Leo.

 2. TheaGG

  Mooi hè, dat geothermisch gebied. Champagnepool ook gezien?
  Leuk om ook familie te hebben bezocht. Wij zouden destijds 2 neven van Han opzoeken (ook nooit ontmoet), maar we hoorden van mijn schoonouders al dat ze verhuisd waren en hadden geen nieuw adres, dat was jammer.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.