Regen, regen, regen, en Hobbits

De vlucht van Adelaide, via Melbourne, naar Auckland was wat stressvol. Ten eerste kwam de taxi niet, waardoor we snel en andere taxi moesten vinden, en dat om 6:30 ‘s morgens. Vervolgens bleek er in Melbourne iets met Marja’s NZeTA aan de hand te zijn. Dat moest ook opgelost worden. En aangekomen in Auckland bleken we extra te moeten bijbetalen voor onze tassen in onze reeds geboekte taxi.

De volgende dag onze camper opgehaald, 7.5 meter lang! We moesten wel weer wennen aan de indeling van alles, en er rammelt ook van alles in de auto. Daarna voor 200 euro boodschappen gedaan en toen begon de regen.

De weersvoorspelling voor de komende dagen, of eigenlijk de komende 2 weken is heel slecht. Dat betekent dat we ons plan niet kunnen uitvoeren, we zullen veel heen en weer gaan rijden om op de plekken te komen waar het minimaal droog is, of dingen moeten doen waarbij regen niet zo erg is.

Dus dat werd de filmset van Lord of the Rings, the Shire, waar de Hobbits wonen. Alle huisjes waren er en aan de waslijn hingen Hobbit-kleertjes. Maar de Hobbits zelf waren niet thuis, Gandalf ook niet gezien. Misschien waren zij ook aan het schuilen.

Daarna bij een boer gekampeerd. Veel gebruik gemaakt van het toilet aan boord, want het heeft de hele avond en nacht geregend.

De dag erna zijn we even bij een schoenmaker in Hamilton langs gegaan om een bergschoen te laten repareren. Daar had hij gelukkig tijd voor. Later in de vakantie zullen we waarschijnlijk nog een keer in Hamilton komen, want daar wonen 2 nichten van Otto, die hij nooit eerder heeft ontmoet. De oudste was momenteel op vakantie op het Zuider-Eiland (waar het wel mooi weer is), dus daarom moeten we nog een keertje terug naar Hamilton. Gelukkig is het Noorder-Eiland niet zo heel groot.

Omdat we een ‘certified self-contained’ campervan hebben, mogen we op zogenaamde freedom camps staan. Dat zijn plekken, waar je niet voor hoeft te betalen, zolang je maar self-contained bent. Dat wil zeggen, je hebt een douche en toilet aan boord, en je vangt al het gebruikte water en andere viezigheid op. We hebben op zo’n plekje bij de monding van een rivier gestaan. Vast een mooi plekje, maar ja, het regende de hele tijd. De volgende ochtend toch nog gauw even een fotootje gemaakt.

De volgende dag besloten om terug richting de autoverhuurder te rijden. De WC is kapot, dus zo hebben we er niks aan. Halverwege de tocht terug liggen grotten waar je gloeiwormen kunt zien. Met een lokale Maori-gids hebben we een grot en daarna ook nog een druipsteengrot bezocht. Een prima activiteit op een natte dag, want in een grot is het droog! Die gloeiwormen waren prachtig. Als je ogen gewend zijn aan de duisternis weet je niet wat je ziet: miljoenen lichtjes. Heel bijzonder.

Die lichtjes zijn dus gloeiwormen

5 Thoughts to “Regen, regen, regen, en Hobbits”

 1. TheaGG

  Oh, wat ontzettend balen van het weer! Hopelijk hoeven jullie niet al teveel van jullie plannen te laten varen daardoor. Of dat er anders leuke alternatieven zijn. Die grotten waren niet echt een straf.

 2. Ina

  Dat is zeker veel pech hebben, gelukkig dat jullie binnen iets leuks konden doen. Wel balen dat het zo regent. Leuke foto’s, jammer dat de Hobbits er niet waren 😀.
  Groetjes Ina en Leo

 3. Otto

  Toch nog een foto met gloeiwormen!

 4. TheaGG

  Hopelijk was het jullie laatste stressmoment. Wel pech met jullie campers! Hopelijk is dat netjes opgelost.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.