Opossums, mountainbiken en hitte

Omdat het nog een aardig eindje rijden was naar Melrose hebben we besloten om er 2 dagen over te doen, best relaxed voor ons doen. We vonden een prima camping in Renmark aan de rivier. En het leuke van Renmark is dat er opossums in de bomen leven. Dat zijn nachtdieren die net na zonsondergang naar beneden komen op zoek naar voedsel. En dat gebeurde ook! Ze bleken bovendien totaal niet mensenschuw te zijn. Erg leuk. Ook nog wat silo-art bekeken.

Opossums!

In 1987 bracht Midnight Oil het album Diesel And Dust uit, met de grote hit Beds Are Burning. Op de albumhoes staat een huisje afgebeeld en daar kwamen we langs, dus even een fotostop natuurlijk!

En toen kwam Melrose en Mt. Remarkable NP. We hebben heel lang zitten dubben hoe we de laatste week Australiƫ zouden indelen. Er werd wat regen maar ook grote hitte verwacht, dus we moesten goed nadenken wanneer we waar zouden gaan verblijven. Uiteindelijk besloten om 3 dagen Melrose te doen.

De eerste van de drie dagen zou de warmste worden. Het is zelfs de warmste van onze hele vakantie geworden, warmer dan in het noorden! Het werd 42 graden. We wisten dat natuurlijk van te voren en hebben daarom een niet al te lange wandeling uitgezocht door de Alligator Gorge. We startten om 07:15 en waren om 10:00 klaar. Het was al boven de 30 graden. De rest van de dag niet veel meer bewogen.

De tweede dag was gelukkig een graad of 10 koeler (nog steeds 30 graden dus). We zijn gaan mountainbiken. Rond Melrose zijn heel veel trails, voor alle niveaus. We konden 2 mooie full suspension trail bikes huren en hebben ons de hele dag uitstekend vermaakt, met als hoogtepunt de signature trail van Melrose, ‘Dodging bullets’. We waren wel wat moe aan het einde van de dag, er zaten dan ook pittige klimmetjes tussen. En het zitvlak was ook wel wat gaar geworden, ondanks dat we onze eigen fietsbroeken hadden meegenomen. ‘s Avonds hebben we pizza gegeten.

De derde dag zijn we Mt. Remarkable op gegaan, een uurtje of 5 op en neer. Een ietwat saaie wandeling naar een top zonder uitzicht (vanwege de bomen op de top) en met een afdaling die maar niet opschoot. Daarna zijn we door gereden naar een camping aan de oostkant van Adelaide, daarnaast was een of andere kerstmarkt gaande, dus even een kijkje genomen.

Top van de Mt. Remarkable

3 Thoughts to “Opossums, mountainbiken en hitte”

 1. TheaGG

  Dat is behoorlijk heet! Snap dat jullie overdag niet heel actief waren.
  Gaaf die silo art! Ik hou daarvan! En hoe wisten jullie van dat huisje op de plaat?
  Nu dan wel bijna naar Nieuw Zeeland!

  1. Marja

   Ze hebben hier zelfs een hele silo art route!
   En wat betreft dat huisje, ik was op Google Maps onze route naar Melrose aan het bekijken en daar stond opeens ‘Midnight Oil house.

 2. Ina

  Ik had al een berichtje gemaakt maar vergeten op add comment te drukken dom.
  Ik vond het een mooie blog en foto’s. Jullie zien veel verschillende dieren, leuk. Mooie siloart.
  Jullie hadden geluk dat het beetje minder heet was.
  Fijne vlucht donderdag naar Nieuw-Zeeland!
  Groetjes Ina en Leo

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.