Laatste bericht uit Nieuw-Zeeland

De dag na de dolfijnen was het tijd om richting Christchurch te rijden met een ontbijt in een café onderweg, waar we weer eens precies op tijd binnen kwamen, want vlak na ons kwam er een hele buslading jongeren binnen….

We hadden nog een kortere wandeling gevonden in één van de buitenwijken van Christchurch, de Godley Head walkway, een wandeling van 3 uur langs de kust en langs stellingen uit de tweede Wereldoorlog. Een deel van de route door de stellingen was afgesloten ivm asbest gevaar, maar een local had ons verteld hoe we daaromheen moesten lopen. En het ging en stukje langs het strand en daar stonden enkele simpele houten strandhuisjes en waren mensen in de tuin bezig, best apart! Het was een grijze dag maar het bleef droog.

Onze laatste campernacht was op een camping in de buurt van het verhuurbedrijf, lekker handig! De tank vol gegooid, de camper schoongemaakt, de tassen ingepakt en de volgende ochtend het ‘grijze’ water gedumpt. Gasfles bijvullen lukte niet, dat kon het verhuurbedrijf doen voor 40 NZD…. Een gesloopte la kostte nog eens 50 NZD en de taxi naar ons hotel in het centrum van Christchurch slechts 20 NZD (1 NZD=0.55 euro).

In Christchurch hebben we eerst maar eens ontbeten, met voor Otto natuurlijk weer een cappuccino, die gaan bijna nooit verkeerd in Nieuw-Zeeland. 👍 Naar Quake City geweest, een klein museum over de aardbevingen in 2010 en 2011, best indrukwekkend! Er bleek ook hier weer veel street art te zijn, dus Marja was een blij ei. 😏 Flink heen en weer gelopen door de stad en veel foto’s gemaakt. De kathedraal was trouwens nog steeds niet gerestaureerd…. De vakantie afgesloten met een erg lekkere maaltijd in een leuk restaurantje!! 

3 Thoughts to “Laatste bericht uit Nieuw-Zeeland”

 1. Ina

  Mooie blog en foto’s, een goede afsluiting van jullie vakantie.
  Goede vlucht naar huis!
  Groetjes Ina en Leo 🙋‍♀️🙋‍♂️

  1. TheaGG

   Inmiddels zijn jullie weer thuis. Prachtig die kleuren van de eerste 2 foto’s. Geen straf om daar te lopen.
   Jullie hebben een prachtige reis gemaakt. Nu nog de selectie van de vele vele foto’s maken, kost vast ook weer 100 dagen 🙂 Ik kijk er al naar uit! Dank voor het delen via deze blog.
   Goede jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar!

 2. Maryse (collega van Marja)

  Wat een bijzondere reis hebben jullie gemaakt. Ik vond het leuk om af en toe het verslag te kunnen lezen en die mooie foto’s te zien. Het zal wel flink wennen zijn om weer gewoon te moeten gaan werken. Veel goeds en nagenieten in 2024!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.