Het noorden van het Zuider Eiland

We hebben onszelf beloofd dat de Avalanche Peak bij Arthur’s Pass onze laatste zware tocht zou zijn. De laatste week doen we het rustiger aan. We willen toch een beetje uitgerust thuis komen ๐Ÿ˜. Maar ook het weer speelt een rol. Tot nu toe mogen we niet mopperen. Hoewel Nieuw-Zeeland 5 weken geleden slecht begon qua weer, hebben we het voor elkaar gekregen om daarna maar weinig regendagen te hebben. Als het al regende dan zorgden we ervoor dat we aan het verkassen waren. Maar we kunnen de regen niet altijd ontlopen. Het weekend voor Kerst is slecht, maakt niet echt uit waar je zit. Dus dat betekent incasseren en accepteren. En daarom zijn we naar het noorden gegaan, waar niet de grootste bezienswaardigheden zitten, maar toch genoeg te doen is.

We zijn eerst naar Westport gereden, met een tussenstop bij de Pancake Rocks, die worden zo genoemd omdat ze op een stapel pannenkoeken lijken, en bij de Pororari River. Daar konden we de benen even strekken.

Pororari River

De dag erna zijn we begonnen met een bezoek aan de zeehonden kolonie van Tauranga Bay. Daar hebben we een uurtje doorgebracht en gekeken naar moeders met kleintjes, en mannetjes die aan het vechten waren. En zonder dat er een drup regen viel! Daarna doorgereden naar Nelson.

Nelson ligt midden in het ‘craft beer’ gebied. Er zijn heel veel brouwerijen hier en alle Nieuw-Zeelandse hop wordt hier verbouwd. Bovendien ligt de oudste pub van Nieuw Zeeland vlakbij Nelson. Maar er zit ook een classic car museum in Nelson. Genoeg te doen dus.

Otto in het hopveld

Het is nu 24 december. Het valt ons op dat we nog steeds gemakkelijk 1 ร  2 dagen van te voren een camping kunnen boeken. En dat geldt ook voor excursies. Zo hebben we vandaag een dolfijnen trip geboekt voor 26 december. Het is wel fijn dat we zo flexibel konden zijn in de vakantie. Het kwam wel eens voor dat er iets vol zat, maar dan waren er genoeg alternatieven in de buurt. Wat je wel ziet is dat het drukker begint te worden, het hoogseizoen gaat beginnen. En je ziet hier toch ook wel tenten met kerstverlichting en mensen met kerst accessoires…..

Op 25 december werden we al vroeg gewekt. Blijkbaar worden dan de pakjes uitgedeeld. Op de camping stond tegenover ons een grote familie, er was veel opwinding onder de kinderen. 25 December is ook een heel saaie dag, werkelijk alles is dicht. Wij zijn naar Kaikoura gereden. Daar zijn we 3 weken geleden al eens langs gereden, op weg naar Wanaka. Maar nu hebben we er 2 overnachtingen. De middag van aankomst hebben we nog een eenvoudige wandeling van 11 km gemaakt om een schiereiland heen. Het hoogtepunt waren de zeehonden, er waren er zoveel. Je kon er niet heel dichtbij komen helaas. Maar gelukkig waren er een paar zeehondenkoppels, met kleintjes, die het leuk vonden om dichter bij het pad te vertoeven. Er was daar ook een soort pierenbadje voor de kleintjes. Leuk om allemaal aan te zien.

Op 26 december gaat de horeca weer open en konden wij mee op een boot om dolfijnen te spotten. En dat was geweldig. We hebben werkelijk honderden dolfijnen van dichtbij gezien. Sommigen zwommen onder de boot door, anderen lieten hun beste acrobatiek zien. De zee was kalm deze dag, dus geen zeeziekte. En daarna weer een lekkere cappuccino, want die was ook weer verkrijgbaar!

Op een mooi plekje aan de blog werken

2 Thoughts to “Het noorden van het Zuider Eiland”

 1. Ina

  Mooie blog en foto’s. Mooi gezicht die zeehonden met de kleintjes en de capriolen van de dolfijnen. Nog een paar dagen genieten!!
  Groetjes Ina en Leo ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹โ€โ™‚๏ธ

 2. TheaGG

  Staat je goed, die slee! Pancake rocks zijn mooi, met hun potholes en opspattende water.
  Mooie foto’s van de uitsloverige dolfijnen. Wij zouden vanuit Kaikoura walvissen gaan spotten, maar helaas waaide het zo hard dat het niet door ging.
  Jullie hebben heel erg veel moois gezien, deze reis. Ook weer 100 dagen nodig om jullie foto’s te selecteren ๐Ÿ™‚ Geniet nog even en goede reis naar huis!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.