Hello Australia!

Hehe, we zijn er. En ik moet zeggen de vliegreis viel niet tegen. We hadden een rechtstreekse vlucht van Londen naar Perth, ruim 16 uur in 1 keer. We vlogen premium economy en dat was heel prettig. Veel meer beenruimte en maar 2 stoelen naast elkaar in plaats van 3 in de gewone economy. In Perth moest alle bagage door de bio security heen, je doet er ook goed aan om alles te declareren, dus medicijnen, wandelschoenen (kan modder aan zitten dat een risico voor Australië vormt), snoepgoed. Maar ze waren erg soepel, alle tassen mochten dicht blijven. En toen gelijk weer inchecken voor de volgende vlucht, want we waren er nog niet. Om 19.00 bij ons hotel in Broome aangekomen en direct een tafeltje in het wat overpriced restaurant gereserveerd, genaamd Bali Cafe. Maar Balinees eten was er niet bij. En echt honger hadden we ook niet.

Na een best wel goede nachtrust zijn we met de bus Broome in gegaan. Wat ontbeten en met een Nederlandse jongen gepraat die daar de bestellingen opnam. Verder wat inkopen gedaan en even bij de Eerste Hulp geweest voor een zere vinger van Marja.

Vandaag veel gewandeld om alvast te wennen aan de temperatuur, want die is wel boven de 30 graden. Gewoon langzaam bewegen, langzaam wandelen.

s Avonds in een ander overpriced restaurant gegeten en wie zagen we daar in de bediening? Diezelfde Nederlandse jongen. Toeval? En naast ons zaten wat Nederlanders die 40 jaar geleden gemigreerd waren en ook aan het toeren waren met een 4WD. Ze hadden nog wat goede tips voor ons. En het eten was lekker! Onder andere baramundi vleugels! En op de valreep zagen we ook nog een paar kangoeroes voorbij huppelen. Dus mochten we nog twijfelen aan waar we zitten, die twijfel is nu weg.

Morgen gaan we de auto ophalen en gaan het avontuur beginnen. We gaan een dag of 10 de outback in, off the grid. Ik denk niet dat we vaak bereik zullen hebben. Het zal dus een tijdje stil blijven.

We hebben er zin in! Tot later!

Sorry, maar ik heb wat problemen met plaatjes.

4 Thoughts to “Hello Australia!”

 1. Ina

  Hallo Otto en Marja
  Fijn dat jullie een goede vlucht hebben gehad en nu kan de vakantie echt beginnen heel veel plezier samen.
  Groetjes Ina en Leo.

 2. Pim

  Fijn dat de lange vlucht meeviel; 16 uur is niet niks 😳
  En, dan kan de reis nu echt beginnen. Ik ben heel benieuwd naar jullie belevenissen. Heel veel plezier! 🤩

 3. TheaGG

  Goed dat de vlucht mee viel, moet er toch nirt aan denken, 16 uur vliegen.
  Ik verheug me op jullie verdere verslag, maar zie dat we nog even moeten wachten tot jullie weer in de bewoonde wereld zijn.

 4. Els

  Heel veel plezier en groeten uit Amsterdam. De herfst is hier begonnen, gelukkig wel met nog aangename temperaturen. Geniet! Groetjes, Huib en Els

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.