Glass House Mountains en Warrumbungle

We zijn in Queensland (QLD) en hebben onze nieuwe campervan in ontvangst genomen. Dit is meer een kampeerbusje, maar wel met toilet en douche aan boord. Dus we kunnen op plekken gaan staan waar geen voorzieningen zijn. En heel raar….. Normaliter zijn de richtingaanwijzer (in NL links) en ruitenwisser (in NL rechts) omgedraaid in auto’s met stuur rechts. Niet bij deze campervan dus. Stuur zit wel rechts, maar verder alles zoals in Nederland. Heel verwarrend allemaal.

Onze nieuwe campervan!

Vanuit Brisbane zijn we direct naar de Glass House Mountains gereden. De dag erna hebben we een wandeling gemaakt met een pittig stukje klauteren naar de top van Mt. Tibrogargan. Het was deze dag wat bewolkt en het heeft zelfs wat geregend. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt in Australië.

Scramble naar de Mt. Tibrogargan in Glass House Mountains

De dag erna naar Bellingen in New South Wales (NSW) gereden. We hebben vrienden wonen in het Belgische Bellingen, dus we vonden het wel grappig om in Bellingen, NSW te overnachten. Onderweg nog een parkeerboete van €120 gekregen, omdat we aan de rechterkant van de weg geparkeerd stonden. Dat mag niet in Australië, waar men links rijdt. Links rijden betekent links parkeren hier.

Na Bellingen doorgereden naar het Warrumbungle National Park. Dit park ligt behoorlijk landinwaarts, 6 uur rijden vanaf Bellingen. We hadden 2 nachten geboekt op de campground van Warrumbungle. ‘s Avonds op de camping liepen er kangoeroes rond, heel apart.

Kangoeroes op de campground. Let op het kleintje in de buidel die gewoon mee-eet

De nacht was heel koud in het busje, maar we zijn toch even na zonsopkomst opgestaan om een wandelingen van 5-6 uur te gaan maken. Het is een prachtig park dat gevormd is door lava en wat er nog meer uit de grond is gekomen heel lang geleden. En tijdens de wandeling natuurlijk weer kangoeroes gezien, en reuzehagedis van een meter of 2. Best aardig allemaal.

Bij de wandeling kwamen we ze ook tegen
Warrumbungle National Park
En zelfs een megagrote hagedis

Helaas kregen we te horen dat de walking trails vanaf de volgende dag gesloten zouden zijn, vanwege bosbrandgevaar. Het is hier inmiddels namelijk best heel warm aan het worden. Die 2 geboekte nachten werden er maar 1. Gelijk de national park service opgebeld en een refund voor 1 nacht campground en 1 dag daypass gevraagd. En die krijgen we. Goede service!

Morgen gaan we richting Sydney, maar de komende dagen bezoeken we eerst nog wat andere dingen voordat we echt in Sydney aankomen.

Toedeloe!

2 Thoughts to “Glass House Mountains en Warrumbungle”

 1. Ina

  Jullie hebben weer aardig wat beleefd, balen van die boete. Mooie foto van die kangoeroe met het meeetende jong en de hagedis. Jammer dat jullie die wandeling niet kunnen maken.
  Vond het leuk om de blog weer te lezen en de mooie foto’s te zien.
  Groetjes Ina 🙋‍♀️

  1. TheaGG

   Leuk weer wat te horen van jullie. In Duitsland is het ook verboden om tegen het verkeer in te parkeren, gelukkig had ik dat van tevoren gelezen. Blijft zonde van het geld. Maar gelukkig vergeet je zo iets snel (ik tenminste wel) 🙂 Jammer dat de walking trails gingen sluiten net toen jullie er waren. Maar vast nog genoeg moois te zien en doen voor jullie. Geniet nog!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.