De grote oversteek naar het centrum van Australië

We hadden best wel wat problemen met de camper. Linker spiegel was afgebroken, rechter zat los. En verder een lekke band die vervangen moest worden en een andere band die er ook al niet goed uitzag. De banden hebben we in Kununurra laten vervangen en voor de andere dingetjes hadden we een afspraak onderweg gemaakt, in Katherine. Helaas konden ze de spiegels niet repareren. Dat moest in Alice Springs gebeuren, 1200 km zuidelijker. En ondertussen was er een probleem bij gekomen: de diesel wilde er niet meer vlotjes in lopen bij het tanken. Echt 2 liter per minuut of zo, anders klotste het eruit.

Café onderweg, ietwat vreemd aangekleed

We hebben 2 keer overnacht op die 1200 km. De 2e overnachting was wel heel mooi, namelijk bij de devil’s marbles, een soort van grote rotsballen, die prachtig kleurden in het avondlicht.

Devil’s Marbles

En zodra we in Alice Springs aankwamen zijn we direct naar de autoverhuur gegaan. Daar maakten ze er niet veel worden aan vuil, hup, een nieuwe camper. Dezelfde, maar veel jonger, schoner en met vers beddengoed en handdoeken. Helemaal happy.

Op naar een kampeerplek op een uur rijden vanaf Alice Springs: Rainbow Valley. We waren de enigen deze nacht.

Rainbow Valley

Je hebt eigenlijk 3 soorten campings hier. Ten eerste de holiday camps. Dat zijn de grote campings met veel voorzieningen, geschikt voor gezinnen. Dan heb je de roadhouse campings, dat zijn eenvoudige campings langs de weg. Wel douches en toiletten en vaak kun je in het roadhouse iets eten. En tenslotte de bush camps. Deze hebben vaak wel toiletten, maar geen douche. En er is ook niemand, maar je moet ze wel boeken via de website van het National Park. Rainbow Valley was een bush camp. Devil’s Marbles ook trouwens.

En nu staan we op een holiday camp. We zijn aangekomen bij Uluru, vroeger bekend als Ayers Rock. Als ik zo om me heen kijk zie ik al meer campers en trailers staan dan we in een week op de Gibb River Road voorbij hebben zien komen. Wat een drukte. We blijven hier 2 nachten om rond Uluru te gaan wandelen en Kata Tjuta te bezoeken, ook wel bekend als the Olga’s.

6 Thoughts to “De grote oversteek naar het centrum van Australië”

 1. Ina

  Mooi verhaal, zo maken jullie nog wat mee.
  Valt me tegen Marja dat je die bal niet weg kon duwen 💪😀.Fijn dat jullie nu een betere en luxere camper hebben.
  Mooie foto’s weer!!

  1. Otto

   Nou, we hebben geen vergiet meer

  2. Marja

   Ik wilde hem ook niet wegduwen, ik hield hem tegen 😏

 2. Anoniem

  Tjonge wat een avontuur weer. Met die temperaturen is het wel een uitdaging. Ziet er naar uit dat jullie je niet vervelen. Wat is de foto-stand op dit moment? Hebben we de 3000 foto’s pp al gepasseerd? k vroeg me eigenlijk af of jullie ook de drone hebben mee genomen?
  PS waar zijn die aboriginals nou?

 3. Anoniem

  Oeps ik zie mijn naam niet staan.
  Groeten Antonio

 4. TheaGG

  Dat waren behoorlijk wat gebreken, fijn dat jullie nu een nieuwere hebben, wel jammer van het vergiet! 🙂 Mooi, hè, die rode kleur! Mooie foto’s. Wij hebben destijds Uluru nog beklommen, toen mocht het nog. Geniet nog!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.