Blue Mountains (en Sydney)

Na het Warrumbungle National Park zijn we naar de Blue Mountains gereden. Dit is een bekend Park niet ver van Sydney. Het was best lastig om een camping te vinden. Beide campings waren volgeboekt. We hebben toen maar besloten om de 2 nachten erna te boeken, dat kon wel, en de eerste nacht een hotelletje te nemen. We hadden een campingplek met ensuite badkamer, die zie je wel vaker hier in Australië. Eigen badkamer dus op de camping.

Camperplek met ensuite badkamer

De camping lag op 1000 meter hoogte en dat betekende dat het koud was s’nachts, een graad of 5. En koud buiten betekent ook koud binnen. Omdat ze ook huisjes hadden op de camping verwachtten we dat ze dekbedden hadden, dus we hebben een extra dekbed bij de receptie gevraagd, èn gekregen, goede service.

De Blue Mountains is een prachtig bergachtig gebied, met diepe canyons. We hebben 3 wandelingen gemaakt. De eerste dag naar het zogenaamde ruined castle. Dat is natuurlijk geen kasteel, maar een rotsformatie. Een uurtje of 5 op en neer.

De tweede dag hebben we de Grand Canyon Walk gedaan. Een supermooie wandeling helemaal de canyon in, langs beekjes en watervallen en via steile trappen. We waren al in een kleine 3 uur klaar, dus hebben we weer nog maar een tochtje van 2 en een half uur aan toegevoegd. Ging prima. Het was lekker weer, niet te warm.

En de laatste dag, tevens de dag dat we naar Sydney zijn gereden, hebben we nog een korter wandelingetje gemaakt een andere canyon in. Ook erg mooi. En toen we bijna bij de auto terug waren zagen we ineens een mierenegel. Lijkt op een klein stekelvarken, maar is echt een andere dier. Hij is verwant aan de miereneter en is samen met het vogelbekdier het enige zoogdier dat eieren legt. Heel bijzonder.

En nu zijn we in Sydney. Na aankomst zijn we naar Bondi Beach gegaan om naar de surf dudes en babes te kijken. En hebben we een, wat overpricede, heerlijke fish and chips gegeten. We werden bediend door een Nederlandse jongen die uit Amsterdam kwam, van de Da Costa kade (Els!).

Bondi Beach

De dag erna hebben we geheel aan Sydney besteed. Sydney is geen bijzondere stad. Er is veel verkeer in de stad en alles is er duur. Het Opera House is leuk om te zien, en de Botanical Gardens is leuk om doorheen te lopen. We hebben ook nog een ferry naar Manly genomen. Verder hebben we de dag besteed met het uitstippelen van de komende dagen, waarbij we de hoogste ‘berg’ van Australië gaan beklimmen. Om ons te wapenen tegen de koude nachten hebben we wel een extra dekbedje bij de K-mart gekocht!

Sydney met het Opera House

4 Thoughts to “Blue Mountains (en Sydney)”

 1. TheaGG

  Mooi de Blue Mountains! Mooie routes gereden?
  Hebben jullie ook hele saaie lange rechte wegen gereden? Misschien waar jullie die roadtrains zagen? Ik kan me herinneren dat een groot deel van de weg van Katherine naar Alice Springs heel saai was met heel veel afgebrand bos links en rechts van de weg.
  En wat een hoop surfers daar bij Bondi Beach!
  Geniet nog van de laatste 2,5 week in Australië.

  1. Otto

   Ja, van Katherine naar alice was heel saai. Daar reden inderdaad wat road trains. Maar ook op de gravel roads reden ze.

 2. Ina

  Wat een luxe zo’n eigen badkamer. Leuk verhaal weer.
  Nog hele fijne dagen in Australië.
  Groetjes Ina

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.