Zwemmen in de Wadi Damm

Weer vroeg uit de veren, want we wilden voor 09:30 onze wandeling van de dag afgerond hebben. De reden was dat we tot 10 uur konden ontbijten in het hotel. Dus om 06:00 aan de wandel. En op 2000 meter is het dan vrij fris. Maar een half uur later was de zon alweer op en kon de fleece alweer uit.

De wandeling was simpel, maar mooi. Omdat we zo hoog waren hadden we fenomenaal uitzicht op de hoogste bergen van Oman. Na bijna 2 uur lopen zijn we omgekeerd en we waren om 09:15 terug bij het hotel. Na ontbijt en douche naar beneden gereden, over asfalt.

Beneden in het dal ligt Al Hamra. Het aardige van dit stadje is dat er een oud gedeelte is dat uit lemen huizen bestaat, die honderden jaren oud zijn. Inmiddels worden ze niet meer bewoond, maar er zijn er wel een paar gerenoveerd en worden weer bewoond. Maar het merendeel verkeert in vervallen staat.

We hebben een beetje rond gekeken bij die huizen en een museum bezocht, waar een alleraardigste gids ons uitleg gaf over hoe dit bijzondere huis, dat van een sjeik was geweest, in elkaar zat. En we kregen wat demonstraties brood bakken, koffie branden en zalfjes maken. Heel interessant allemaal.

Hierna wat gegeten en inkopen voor de komende dagen gedaan, want de komende 3 dagen wordt kamperen (tenminste dat dachten we op moment van schrijven).

We zijn nu bij Wadi Damm aangekomen en kamperen in de wadi, een mooi plekje. Alleen die vliegen…. Tijdens het eten liep er een vos langs ons kamp, hij/zij liep heel rustig te scharrelen, grappig.

De dag erna zijn we direct vanuit onze kampeerplek de wadi ingelopen. Na een minuut of 20 kwamen we bij de poeltjes, die we in eerste instantie voorbij gelopen zijn. We zijn nog veel verder de wadi ingelopen, soms met wat geklauter over rotsblokken.

Op een gegeven moment werd het veel van hetzelfde en zijn we omgekeerd en hebben we de mooiste poel opgezocht. Daar hebben we even heerlijk kunnen zwemmen, lekker afkoelen.

Na de lunch hebben we het kasteel van Jibreen bezocht. Er staan best veel kastelen en forten in Oman. Deze was aardig gerestaureerd.

En toen naar Misfah al Abriyyin. Het idee was om daar in de buurt te kamperen, maar we konden geen geschikte plek vinden. Gauw een hotelletje in het oude gedeelte van Misfah gevonden en nu zitten we op een prachtige plek tussen de palmbomen. Het is net vakantie, haha.

4 Thoughts to “Zwemmen in de Wadi Damm”

 1. Ina

  Leuk verhaal om te lezen, mooie foto’s

 2. Thea

  Leuk, een vos op bezoek! En ziet er heerlijk uit die poel.
  Hopelijk krijgen we nog een keer een kaart te zien waar jullie allemaal geweest zijn.

  1. Otto

   Dat is een goed idee. Ik zal er aan denken

 3. Pim

  Hè gelukkig. Een foto met Walk like an Egyptian ontbreekt ook deze reis niet. 😅

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.