Wandelen bij Wukan

Inderdaad om 6 uur op pad gegaan, het was net licht aan het worden. We hadden 800 hoogtemeters voor de boeg. Het eerste deel was gemakkelijk. Het paadje omhoog door het dorp was geheel geplaveid , dus dat liep lekker. Maar daarna werd het een bergpaadje, dat best steil ging. Gelukkig was de zon nog achter de bergen. Na 3 uur lopen en af en toe klauteren, waren we op het hoogste punt, zo’n 2300 meter. Daarna in 2,5 uur weer afgedaald naar de accommodatie. En nu wel in de volle zon.

Om 12:00 waren we daar weer en konden inderdaad nog douchen. En daarna zijn we weg gereden. Onderweg zagen we nog de ravage die de regen van begin dit jaar, en daarmee gepaarde overstromingen, heeft aangericht. Stukken weg en viaducten waren helemaal weggeslagen.

Het plan is om in een aantal dagen het hoogste gedeelte van de Hajar bergen te doorkruisen. Daartoe gaan we gebruik maken van verharde, maar ook veel onverharde, wegen die de wadi’s volgen. Met namen als Wadi Sahtan en Wadi Bani Awf. Vandaag kamperen we weer! Met 1 van de 24 biertjes.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.