Wadi Sahtan en Wadi Bani Awf

Vandaag wellicht de mooiste en spannendste route gereden in het gebied van de Wadi Sahtan. We hebben een, van beneden uit gezien onmogelijke, onverharde weg omhoog genomen. Het was werkelijk wonderbaarlijk dat men in staat is geweest hier een weg te maken. De uitzichten waren grandioos.

Aan het einde van de middag hadden we wat moeite met het vinden van een geschikte kampeerplek, maar uiteindelijk eentje gevonden aan het einde van de Little Snake Canyon. Potje pasta met saus gekookt en een praatje gemaakt met een local die bij zijn vader en moeder een halve kilometer verderop woonde. En ‘s avonds nog wat Netflix gekeken; een documentaire over de aardbeving in Nepal in 2015, gezien vanuit 3 gezichtspunten: de lokale mensen in Kathmandu, de Everest klimmers, een aantal Israeli die de Langtang trek deden. Interessant.

De volgende ochtend hebben we de Little Snake Canyon gedaan. Beetje wandelen, beetje klauteren, beetje door het water lopen, geen zwemmen deze keer. Was leuk. En daarna verder door en later boven de Wadi Bani Awf tot een hoogte van ongeveer 2000 meter. Hier kwamen we ook weer op de verharde weg en bij ons hotel, want we wilden wel weer een keer douchen.

We zitten wel in wat toeristischer gebied. Best veel huurauto’s gezien. Dat waren we niet zo gewend. Maar ja, we zitten hier ook in het mooiste deel van Oman.

5 Thoughts to “Wadi Sahtan en Wadi Bani Awf”

 1. Thea

  Een aflevering De gevaarlijkste wegen dus voor jullie 🙂

  1. Otto

   Ja, we moeten deze tip maar aan hun doorgeven!

 2. antonio

  Zie ik daar nu een mooi multi pitch route van een paar honderd meter steile rots?
  Ik neem aan dat je een klimtouw bij je hebt en deze kans niet onbenut laat. Stel me niet teleur!!!!!

  1. Otto

   Ik ga je verrassen de komende week. Heb geduld

 3. Ina

  Zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin en weer mooie foto’s

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.