Wadi al Arbeieen

Zoals gebruikelijk vroeg opgestaan om naar de kloof te gaan, waar de Wadi al Arbeieen doorheen stroomt. De auto onder een palmenbos geparkeerd en omhoog gelopen naar de palmen. Hier was een labyrint van falaj, jullie weten nog wel, die irrigatie kanalen. We hadden gehoord dat we de hoofd falaj tot het eind toe moesten volgen.

Bij het einde konden we weer af en toe wandelen en soms moesten we klauteren over rotsblokken. En toen kwam het water. Bij de eerste poeltjes konden we nog een beetje springen van rotsblok naar rotsblok, bij de poeltjes daarna moesten de Teva’s aan en konden we er doorheen lopen. Maar toen kwam de grote poel. Die was diep. En dus moest er gezwommen worden. Alle spullen in de dry bags gedaan en zwemmen maar.

Uit die poel klimmen viel niet mee. De rotsen waren spekglad. Marja kukelde achterover terug in het water. Erg grappig gezicht. Maar we kwamen er toch uit en zijn verder gelopen in onze zwembroek/bikini. Na zo’n 2,5 uur vonden we het mooi geweest en zijn we weer omgedraaid en terug naar de auto gelopen.

We vonden het allebei heel apart om in dit stukje Oman te zijn. Het was zo groen, en er was water, heel anders dan dat dorre bruine landschap.

Terug gekomen bij het hotel rond 11 uur kregen we alsnog ons ontbijt geserveerd. Goede service, hadden we niet verwacht. En daarna zijn we gaan rijden naar het Bimmah sinkhole. Dit is een enorm gat in de grond dat ten dele gevuld is met water. Je kunt er zwemmen, maar dat hadden we al gedaan. Dus eventjes gekeken en toen verder naar het Salma Plateau. Vanaf de kust gelijk weer omhoog tot een mooie plek op 1300 meter. Daar staat onze tent nou en we hebben een geweldig uitzicht. Wat wil je meer.

5 Thoughts to “Wadi al Arbeieen”

 1. Thea

  Avontuurlijk allemaal! En leuk om het het hier te kunnen volgen.

 2. Pim

  Wauw, wat een plek voor de tent!

  1. Otto

   Ja, dit was de beste plek tot nu toe

 3. Ina

  Leuk weer om te lezen hoe jullie reis verder gaat, mooie foto’s weer

 4. antonio

  Yo ziet er helemaal fantaaaastisch uit! Jullie maken er we;l weer iets bijzonders van;-)

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.