Tussenstand

We zijn op de helft van onze vakantie. De komende 13 dagen zullen we in het Hajar gebergte zitten. Hier is veel te doen: mooie wadi’s, hoge bergen, wandelen, zelfs een via ferrata en forten.

De temperatuur is ook beter dan beneden. In Muscat is het boven de 30 graden, in de bergen is het ongeveer 20. Dat maakt het wat aangenamer om te wandelen.

Het reizen in Oman bevalt ons tot nu toe prima. Het rijden met die 4×4 gaat gemakkelijk. Ik heb alles gebruikt: 2wd, 4wd hoge giering en ook lage giering, als het supersteil naar beneden ging of met extreem moeilijk terrein. Hij slurpt wel benzine, 1 op 6 op de gewone weg en 1 op 2 in het terrein. Gelukkig kost de benzine hier maar 60 cent per liter. Het verkeer is redelijk normaal in Oman. Men rijdt wel wat harder dan is toegestaan, maar verder gaat het redelijk gedisciplineerd. Alleen geeft niemand richting aan. Dat hendeltje hebben ze nog niet ontdekt.

De afgelopen 2 weken is kamperen/hotel ongeveer 50/50 geweest. Je mag overal kamperen in Oman. Het probleem is alleen dat je in de middle of nowhere staat. Het is pikkedonker vanaf half 7. Dus je kookt wat, je wast af en daarna? Ik blog nog wat, soms heb ik bereik, soms niet. Dus kruipen we vaak al tussen 8 en 9 onze tent in en gaan we slapen. De zon gaat om 6 uur op, dus wij doen dat ook.

Alcohol is hier alleen te krijgen in dure hotels of in speciale winkels, mits je een licentie hebt. Ik ben gelukkig in het bezit gekomen van 24 halve liters bier, dus praktisch elke avond kan ik een blikje drinken. Dat moet wel heimelijk, dus in je kamer. Maar bij het kamperen kan het natuurlijk gewoon open en bloot, want er is toch niemand. Wat je hier wel goed kunt krijgen zijn verse sappen, dus dat drinken we vrij regelmatig.

Vandaag zitten we in een hotel in Wukan, of Wakan. We zijn daar vanuit Muscat naar toe gereden. Onderweg hebben we nog een vestingstadje bezocht, dat gedeeltelijk gerestaureerd was. In dat stadje liet de zool van mijn Teva ineens los. Die heb ik bij de lokale schoenmaker voor €2,60 laten vastzetten. Rond 15:00 in Wukan aangekomen en na de incheck een korte wandeling van een uur of 2 gemaakt. Het was lekker koel zo aan het einde van de middag. Morgenochtend gaan we weer wandelen. De mensen van het hotel waren zo vriendelijk een ontbijt pakket samen te stellen omdat we al om 6 uur op pad willen. En we mogen morgen ook laat uitchecken. Dat is tof, want dan kunnen we nog even douchen voordat we weer achter het stuur kruipen.

4 Thoughts to “Tussenstand”

 1. Thea

  Hoe kom jij dan aan 24 blikjes bier?? En waar laat je die dan?
  Zijn er wel wat meer toeristen daar?

  1. Otto

   In de eerste week gingen we met een groep rijden. De leidster was zo vrij om een vriend, die een licentie heeft, te vragen om 24 blikjes bier te kopen voor mij. Ik heb ze verstopt achter de Duffel Bags en zet er altijd 1 in het koelvak van onze auto. Dan heb ik er altijd 1 voor ‘s avonds. Op zich mogen buitenlanders wel alcohol drinken, maar niet in het openbaar

 2. Ina

  Dan heb je het goed voor elkaar, vakantie zonder biertje dat kan niet 😉🙋

 3. Carolien

  Ziet er waanzinnig uit Otto en Marja. en nog maar op de helft. Valt me wel op dat jullie bij de grasveldjes al spreken van behoorlijk groen. En met 50 man naar een schildpad kijken, kan dat nog in 2022?

  Maar tof dat wel.
  Veel plezier nog.
  😉 Carolien

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.