Salma Plateau en naar Muscat

Zoals gebruikelijk zijn we voor zonsopkomst opgestaan, zodat we de zon vanaf onze magnifieke plek konden zien opkomen. Bakkie koffie gezet en even na zevenen gaan rijden.

Onze eerste stop was de Majlis al Jinn grot. Die is zo groot dat er 7 Boeing 747s in passen. Je kunt er niet in, want je moet 150 meter abseilen. Maar even kijken kan wel. Twee jongetjes hebben ons begeleid. Na afloop wilden ze chips. En die kregen ze.

Het landschap deze dag was erg mooi. We reden op hoogte, zo’n 1500 meter, en alles was uitgesleten door diepe kloven. De weggetjes waren ook uitdagend, heel steil. En aan het begin van de middag reden we weer naar beneden naar de kust toe, waar we wat geluncht hebben.

Aan het einde van de middag in Muscat aangekomen bij onze b&b met zwembad. ‘s Avonds naar het strand gelopen waar families aan het barbecue├źn waren. Het was vrijdag, dus weekend. Er waren ook wat food trucks, waar we wat vlees op een stokje en chapati hebben gegeten, en 2 cola. En dat voor 6 euro. Het hoeft niet duur te zijn in Oman!

4 Thoughts to “Salma Plateau en naar Muscat”

 1. Thea

  Mooi, die zonsopkomst. Jullie hadden echt een fantastische plek daar.
  En lekker ruig landschap, hou ik wel van.
  Behalve Marja zie ik alleen maar mannen, waren er ook wel vrouwen die daar aan het eten waren?

  1. Marja

   Er waren vooral mannen aan het eten, maar ook wel een paar families en zelfs groepjes vrouwen.

 2. Pim

  Dat is zeker niet duur. Mooie dag weer voor jullie.

 3. Ina

  Mooie zonsopgang. Gezellig om zo te eten

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.