Recapitulatie (laatste bericht uit Oman)

Qua kleding hebben we ons netjes gedragen, denk ik. Nooit blote schouders en broek tot over de knie. We hadden beiden zo’n driekwart broek. We zagen best wat toeristen, voornamelijk Fransen, die korte broeken droegen, ook erg korte. Wij vonden dat niet gepast. Enkel de dagen dat we gingen zwemmen in de Wadi Al Arbiyyin en de Wadi Damm hadden we korte broek of zwemshorts aan.

De auto was geweldig. Zonder 4WD kom je niet echt ver in Oman. Er zijn wel heel veel verharde wegen (waar je 80 of 100 mag rijden) en snelwegen (120). Maar als je echt mooie plekken wilt bezoeken, waar bovendien nauwelijks toeristen komen, dan moet je de onverharde wegen op. Sommigen zijn goed, anderen zijn slecht. En in de bergen zijn ze steil. Dat betekent dat je 4WD nodig hebt voor extra trekkracht. En naar beneden wil je je remmen niet verbranden, dus heb je soms zelfs 4WD met lage giering (low gear) nodig. Wij hadden een grotere auto dan de meeste toeristen, namelijk een Nissan Patrol. Alles tassen, tent, tafel, stoelen, koelbox, pasten erin. En hij was reuze sterk, 4 liter motor. Dit soort SUV’s rijdt veel prettiger dan de stoer uitziende Jeeps, die geen enkel comfort bieden.

Kamperen hebben we het al over gehad.

Het eten in Oman is niet echt speciaal. Vaak de bekende Arabische gerechten, zoals Houmous, Fatoush, Tabouleh, Kebab, aangevuld met Indiase gerechten zoals Biriyani, Chicken Tikka Masala, Chapati, Paratha.

Oman is een verrassend land. Mijn eerste gedachte was dat het een zandbak was. Een deel van het land is ook zandwoestijn, we zijn er geweest. Maar een groot deel van het land bestaat uit bergen, met daarin diepe kloven. Dat hadden we niet verwacht. En in die kloven heb je water en dus plantages met vooral dadelpalmen. Het is dus best groen af en toe. Je kunt op veel plekken wandelen. Veel van die routes zijn gemarkeerd met geel/wit/rode strepen, vergelijkbaar met hoe het in Oostenrijk gaat. Het is natuurlijk wel snikheet om te wandelen, dus deden we dat bij voorkeur in de ochtend.

Dit is het laatste bericht. We zitten nu in Muscat. Morgen gaan we nog een beetje relaxen, de auto wassen en we vliegen in de nacht erop terug naar Nederland. Leuk dat jullie hebben meegelezen en bedankt voor alle reacties. Tot de volgende keer!

3 Thoughts to “Recapitulatie (laatste bericht uit Oman)”

 1. Thea

  Gaan al die spullen mee terug naar NL? Of hebben jullie dat daar gehuurd?
  Geniet nog een dag en goede vlucht terug!

  1. Otto

   We hebben een aantal dingen gehuurd: tent, tafel, stoelen, wat kookspulletjes. In Muscat hebben we ook wat dingen gekocht, zoals een brander en een kamplamp. We gaan kijken of we die mee kunnen nemen naar Nederland. Slaapzakken en matjes hadden we vanuit Nederland meegenomen en gaan ook meer terug.

 2. Ina

  Het was fijn dat we een inkijkje kregen in jullie vakantie, fijne dag nog morgen en goede vlucht naar huis.
  Mooie foto’s hebben jullie gemaakt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.