Nog 1 keer kamperen

Het zit er bijna op. Vandaag willen we per se nog een keer kamperen.

We hebben de Wadi Bani Awf, die we een kleine week geleden gereden hebben, weer terug gereden en zijn toen afgeslagen richting de Wadi Bani Kharus. In de buurt nog een kort wandelingetje gemaakt bij een falaj in een kloof.

In de middag een hele brede wadi ingereden een ook daar nog wat gewandeld. Mooie gekleurde poeltjes gezien.

En daarna een kampeerplek gezocht boven op een heuvel. Het is volle maan vandaag, helaas ook bewolkt.

Het kamperen is ons goed bevallen. Het is heerlijk om zo buiten te zijn. Enige nadeel is dat het zo vroeg donker is, om 6 uur al. We gaan dus vroeg naar bed, ergens tussen 8 en 9 uur. Voordeel is wel dat we weer vroeg opstaan, meestal rond 6 uur. Het koken bij de tent is heel eenvoudig. Een blik linzen opwarmen en wat brood erbij, of pasta met een potje rode saus.

Tussen de middag zoeken we vaak iets van een eenvoudig restaurantje, waar de locals ook komen. Vandaag bijvoorbeeld hebben we een fattoush salade en een kebab gegeten met daarbij wat brood en 2 verse fruit juices, voor 15 euro. We blijven dan ook flink binnen budget!

Na het ontbijt zijn we aan onze laatste wandeling begonnen. Daar waar de weg ophield, hebben we de auto geparkeerd en zijn een pad gaan volgen door de dadelpalmplantage. Het was supermooi hier. Uiteindelijk kwam het pad uit bij wat poeltjes, waar we weer zijn omgekeerd. Dit was een mooie afsluiting. Nu zitten we nog 2 nachten in Muscat en dan weer naar huis.

2 Thoughts to “Nog 1 keer kamperen”

  1. Thea

    Voordeel van kamperen is dat eten al heel snel heel lekker smaakt!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.