Kamperen aan de Grand Canyon van Oman (en via ferrata)

Het begint gewoonte te worden. Voor het ontbijt een ochtendwandelingetje maken. Dit keer door de plantage van Misfah. Heel veel dadelpalmen, maar ook papayabomen. Daarna dus ontbijt en toen weer naar beneden gereden.

We gaan nu beginnen aan het hoogste gedeelte van Oman. En dit gebied heeft nog iets bijzonders: een canyon die net zo diep is als die in Amerika, maar niet zo lang.

We hadden een mooi plekje op de rand van de canyon uitgezocht om te kamperen. Het uitzicht was fenomenaal, jammer dat het zo vroeg donker wordt hier. Rond een uur of 9 gaan slapen. En rond 1 uur in de nacht werd onze nachtrust verstoord door een groepje lui uit Abu Dhabi die vlakbij ons kamp gingen maken en tot 3 uur hebben zitten kletsen, niet echt fijn.

Na deze onrustige nacht toch weer rond zonsopkomst opgestaan om vervolgens te beginnen aan de Balcony Walk. Dit is een wandeling van nog geen 2 uur die parallel loopt tussen de rand van de canyon en de bodem. Hij loopt lichtjes naar beneden, totdat je bij wat prehistorische huisjes aankomt. Vanaf daar heb je 2 opties: teruglopen naar het startpunt of verder gaan en de via ferrata nemen. Wij hebben natuurlijk dat laatste gedaan.

Het was best een leuke, maar korte, via ferrata, met af en toe een lastiger stapje. Het nadeel was alleen dat je niet meer bij het beginpunt van de wandeling uitkomt, en daar stond de auto. Dus een lift in het hotel geregeld, het hotel waar we 2 nachten blijven.

3 Thoughts to “Kamperen aan de Grand Canyon van Oman (en via ferrata)”

 1. Thea

  Wow, wat mooi! Vooral mooi rond zonsondergang, tenminste, dat was voor het eerst dat ik de Grand Cayon zag en ik met open mond en tranen in mijn ogen stond te genieten van de warme kleuren.
  Raar dat die lui vlakbij jullie gingen staan, ziet er nogal leeg uit, leek mij niet bepaald noodzakelijk.
  En uiteraard hebben jullie de via ferrata gedaan! 🙂

 2. Ina

  Inderdaad mooi uitzicht en flinke klim.
  Hoe gaat het met je arm Marja?

  1. Marja

   Het gaat goed met mijn arm, hij is maar af en toe gevoelig meer!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.