Eerste keer Dubai

Het verwachte drama op Schiphol (lange wachtrijen, net op tijd bij de gate aankomen) trad totaal niet op. We waren ruim 4 uur van te voren aangekomen en in een klein rijtje wachtenden aangesloten. Check-in balies gingen keurig 4 uur voor vertrek open en een uur later hadden we alle checkpoints gehad en stonden we in de tax-free shop. Nog 3 uur vervelen daar…. Maar beter dit dan stressen in de wachtrij.

Om iets van middernacht (lokale tijd) landden we in Dubai en hebben direct een taxi naar ons hotelletje genomen. Eigenlijk een soort van Bed & Breakfast, gelegen aan de Dubai Creek. Hartstikke leuk en beter dan die mega-hotels die er ook zijn in Dubai.

Natuurlijk wat uitgeslapen en heerlijk ontbeten aan het water bij onze B&B. Daarna een hakkepufbootje (watertaxi noemen ze het hier) naar de overkant van de kreek genomen, waar de souks zijn. Net Marokko hier hoor, iedereen wil je zijn zaak in proppen. Je moet aan alles snuffelen (o, is dat safraan?) en voor je het weet heb je een doek op je hoofd. Gewoon stoïcijns doorlopen dus.

Daarna de metro in naar Palm Jumeirah, het alom bekende eiland in de vorm van een palm. Het laatste stuk het eiland op ging in een monorail. Op het eiland de lift (lopen vonden we te gortig) naar de 52e verdieping van The View At The Palm genomen, waar we een mooi uitzicht hadden, heel apart.

Daarna was de Dubai Mall aan de beurt, althans dat was het plan. Maar het begon al te schemeren, dus het leek ons beter om nog even naar de lucht boven ons te kijken, waar we de top van de Burj Khalifa zagen, het hoogste gebouw ter wereld. Op de 158e verdieping is een moskee! Wij zijn beneden gebleven waar we nog wat mooie klank- en lichtspelen in de fontein onder de Burj Khalifa hebben meegemaakt.

En toen was het tijd om huiswaarts te keren en nog wat te eten in Old Dubai.

Ik moet overigens nog wel een beetje wennen aan de temperatuur, vandaag was het 38 graden. Je moet dus wat langzamer bewegen en veel drinken (dat schiet er nogal bij in). En verder is Dubai toch wel de stad van de expats. Alleen sommige locals hebben de traditionele gewaden aan. Toeristen en expats lopen gewoon in korte broek en naveltruitjes, daar kijkt niemand van op. Ik had mijn naveltruitje maar niet aan gedaan, haha.

6 Thoughts to “Eerste keer Dubai”

 1. Thea

  De kop is eraf! Best warm, ja 🙂 Sterkte daarmee.
  Zag dat de normale temperatuur in Oman in oktober ook 30 graden is. Dus koud zullen jullie het niet krijgen, denk ik zo.

 2. Thea

  Trouwens een flinke maaltijd!

  1. Otto

   Ja, dat konden we wel gebruiken. We hadden alleen ontbeten!

 3. Ina

  Fijn dat alles voorspoedig verlopen is, fijne vakantie. Mooie foto’s!!

 4. Anoniem

  Mooie foto’s al. Ik ben heel benieuwd naar Oman.

  1. Pim

   Oeps vergeten m’n naam te vermelden. It’s me!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.