3 keer geen succes

We hadden de wekker vroeg gezet, 05:30. We gaan toch vroeg naar bed als we kamperen, want het is pikkedonker. Dus kun je bij het ochtendgloren opstaan. Eerst een eindje verder de wadi in gereden en toen een stukje gaan wandelen verder de wadi in, die hier door een kloof ging. We raakten al snel het spoor bijster en zijn maar weer omgekeerd. Failure 1.

Dan maar aan onze 2e doorsteek door de bergen beginnen. Het eerste stuk ging voorspoedig. De weg was onverhard, maar goed te rijden. Bij een dorpje zagen we nog wat woningen uit de oudheid en vanuit dat dorpje zagen we de weg omhoog gaan. Maar die bleek echt niet te doen. Door regenval een paar maanden geleden was hij totaal onbegaanbaar geworden. Er zaten scheuren in, er lagen rotsblokken op en we zijn zelfs bezig geweest om gaten te dichten met stenen om er overheen te kunnen rijden. Omkeren dus. Failure 2.

Dit zorgde voor een probleem. Want nu moesten we om de bergen heen rijden om aan de andere kant te komen. Een rit van 3 uur. Er was nog 1 stuk waar we wat konden afsnijden. En ook daar moesten we uiteindelijk omkeren, omdat de weg eigenlijk niet meer bestond. Failure 3.

De enige optie was nu via Muscat rijden. En dat hebben we gedaan. Tegen 19:00 uur kwamen we bij ons hotel aan. Daar hadden ze een barbecue geregeld en hebben we nog even met de eigenaar gesproken, die het mooi vond dat wij avontuurlijke tochten deden/probeerden en onderweg kampeerden. Hij heeft ons ook nog wat tips voor de volgende dag gegeven, want we wilden wederom door een kloof gaan lopen. Hij zei dat er zeker gezwommen moest worden.

2 Thoughts to “3 keer geen succes”

  1. Ina

    Zo beleef je nog eens wat, mooie foto’s weer!

  2. Pim

    Dat is nog eens een avontuur! Niet leuk om steeds te moeten omkeren, maar het is wel een mooi verhaal 😬

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.