Wandeling bij Coonoor

Voor het eerst deze vakantie geen wekkertje gezet. We wisten ook nog niet wat we zouden gaan doen vandaag. Gelukkig was het weer een stuk opgeknapt, er scheen zelfs een vaag zonnetje.

Via-via zijn we in contact gekomen met een gids die wel een leuke wandeling wist. Maar die kon pas na twaalven beginnen. Dus zijn we een paar uurtjes gaan rondrijden in de omgeving en hebben een aantal uitzichtpunten bezocht. Veel apen en veel Indiërs vandaag, maar het was ook zondag. Bij het laatste uitzichtpunt kwam er ineens een man op ons aflopen, was het onze gids! Hij had ons gezien en gedacht dat wij dat wel eens zouden kunnen zijn.

Rond half één ontmoetten we hem echt. Hij heette Kingsley en had zelf een leuke route door de theevelden uitgezet. Ik denk dat we in totaal zo’n 4 uur gewandeld hebben. Hij vertelde heel veel interessante dingen, dus het was erg onderhoudend. Onderweg in de theevelden ook nog een paar bizons gezien, en 2 spechten.

Uiteindelijk zijn we bij een ‘tribal village’ terecht gekomen, boven op een berg. Kinderen erg verlegen daar, behalve 1 meisje. Die was lekker aan het hinkelen op zo’n getekende vorm met allerlei vierkanten, waar je een steentje op moet gooien. Ik weet niet hoe dat heet.

Daarna nog een dorpje bezocht met vluchtelingen uit Sri Lanka. Eentje wilde buiten het dorp nog met ons op de foto en die moest ik dan whatsappen. Weer een nieuw contact dus!

Teruggekomen bij Tea Nest, ons onderkomen iets buiten Coonoor, in gesprek geraakt met een leuk jong koppel uit Bangalore. We hebben afgesproken om in Bangalore op de 24e samen uit eten te gaan.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.