Via vele tempels naar Chikmagalur

Vroeg weggegaan omdat we enerzijds een aardig stuk moesten rijden en anderzijds een paar tempels wilden bezoeken.

De eerste was in Shravanabelagola. Daar staat een tempel boven op een rots. Een stuk of 600 treden dienen blootvoets genomen te worden. Onze chauffeur was er nog niet eerder geweest, dus die hebben we meegenomen. Onderweg naar boven natuurlijk weer veel schoolkinderen en selfies.

Boven staat Gommateshwara, een 17 meter hoog standbeeld dat uit 1 stuk graniet gehouwen is. Het is meer dan 1000 jaar oud. Er was een ceremonie gaande waar we een tijdje naar gekeken hebben.

Daarna 2 uurtjes doorgereden naar Halebid (of Halebidu). Daar staat de Hoysaleswara tempel, uit de 12e eeuw. Een vrij plat tempeltje, het schijnt dat er vroeger torens stonden. Het mooiste aan de tempel waren de ontelbare beeldjes van olifanten, handwerkers en goden, een enorm gepriegel.

Vervolgens door naar Belur, waar een vergelijkbare tempel  staat. Maar eerst even geluncht. En toen zag ik iemand binnenlopen die ik kende! Anderhalf jaar geleden was ik op werkbezoek in Bangalore geweest. Daar liep de manager van het team binnen, Vivek. Hij herkende mij ook. Hij was er even tussen uit met vrouw en zoon. Grappig.
Na het eten naar de Chennakeshava-tempel gegaan, het was inmiddels flink heet aan het worden. Zoals gezegd, hij leek wel wat op de tempel in Halebid. Vooral binnen (lekker koel) zag je heel goed dat hij heel oud was. Prachtige plafonds.

Chikmagalur was nog maar 45 minuten rijden, dus we kwamen daar mooi op tijd aan. Zitten nu in de bar een biertje te drinken en hebben leuk gepraat met één van de obers die net 3 dagen aan de slag is. Zijn droom is om werk te vinden in Dubai of Koeweit. Hij doet de hotelschool.

Morgen gaan we weer een stukje wandelen in de heuvels achter Chikmagalur.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.