Via Gingee fort naar Pondicherry

Prima geslapen in een megagroot bed. En daarna ons eerste ontbijt in India. Wat zouden ze hebben? Nou dat was allerlei zoetigheid, brood, croissants, maar ook gebakken rijst, curries, scrambled eggs. Otto heeft wat fried rice gegeten met chapati en Marja een dosa (soort pannenkoek) en nog wat dingetjes.

Daarna eerst even terug het dorpje in omdat we gisteren Arjuna’s Penance overgeslagen hadden vanwege de regen. Het regende nu ook, maar niet zo hard. Het geval was een megagroot basreliëf in de rots uitgehakt. Best aardig in elkaar geknutseld.
En daarna naar Gingee. Het werd donkerder en donkerder onderweg en weldra begon het te hozen. Zag er niet goed uit voor Gingee fort. Maar toen we aankwamen was de regen opgehouden. Geluk!

Gingee fort is dus een fort, of in ieder geval de overblijfselen daarvan. Best een groot complex, met wat tempels er omheen. Je moest wel 300 meter steil omhoog klimmen, en dat viel niet mee op het midden van de dag. Gelukkig scheen de zon niet, maar bijna 30 graden met hoge luchtvochtigheid is ook niet ideaal. Drijfnat kwam Otto boven aan. Mooi uitzicht en leuk om iets anders te doen dan een tempel, waarvan we er nog velen zullen zien in Tamil Nadu. Onderweg naar beneden moesten we weer een paar keer op de foto met wat locals. We zijn een bezienswaardigheid!

Het was inmiddels iets van half 3 en we hadden best trek gekregen. Bij een klein lokaal restaurantje een porotha (soort van brood, maar anders dan naan of chapati) gegeten met een prutje, kostte 50 cent per persoon. Zo komt ons geld nooit op!

En daarna door naar Pondicherry. Na incheck bij het hotel op zoek gegaan naar een SIM-kaart. Bij de JIO store deden ze heel moeilijk. Buitenlanders moesten 15 dagen wachten op activering! Wij weer weg. Onderweg ander winkeltje gevonden die zeiden dat het een paar uur kost. Ze zouden het gaan checken. Vanavond gaan we weer terug naar hun.

Nu eerst even douchen, langs de SIM-kaart winkel en daarna eten in White Town, dat is het gedeelte van Pondi waar de Fransen vroegen woonden. Het schijnt dat je hier nog croissants en baguette kunt kopen. Ben benieuwd.

Morgen gaan we fietsen in Pondi, duimen dat het droog blijft!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.