Twee nachten in Mysore

In Kabini eerst nog een boottochtje gemaakt. Viel wat tegen. Enkel wat hertjes langs het water gezien en een heleboel vogels. Maar alle activiteit gebeurde aan stuurboord en wij zaten bakboord. We hoopten nog dat we op de terugweg wel goed zouden zitten, maar helaas, men had haast op de terugweg.
In de resort nog ontbeten en daarna door richting Mysore.

Maar eerst naar Somnathpur. Daar staat een mooie tempel, de Chennakesava-tempel uit 1258. En het was de dag van de schoolreisjes! Ik weet niet meer hoe vaak we op de foto moesten met jochies, meisjes, onderwijzers. Maar het was wel heel leuk allemaal. Ik denk dat wij een grotere bezienswaardigheid waren dan de tempel.

Omdat het nog maar halverwege de middag was zijn we direct doorgegaan naar Mysore Palace, een enorm groot paleis. Het is India’s grootste attractie na de Taj Mahal. En weer duizenden kinderen en dito fotosessies.

En daarna door naar The Green Hotel, een koloniaal gebouw. Geen airco, omdat Mysore een prettig klimaat heeft. Maar de grootste attractie van het hotel is de (banket)bakkerij. We hebben een heerlijke apple pie en lemon drizzle genomen, met een espresso doppio erbij. Jammie.

Natuurlijk had Otto uitvoerig onderzoek gedaan in de weken voor de vakantie. Op een kilometer afstand van het hotel bleek een nieuwe brewpub te zitten, 2 maanden geleden geopend: Pegs & Kegs. We zijn er rond 19:00 naartoe gelopen. Eenmaal binnen zag ik de brouwketels en ben gelijk richting die ketels gelopen. De serveerster vroeg of ik misschien even een kijkje wilde nemen. Natuurlijk! Kennis gemaakt met de brouwmeester. Ze maken een stout, een hefeweizen, een Belgisch wit en een American Pale Ale. Daarna een leuke tafel op de binnenplaats gekregen en toen bier besteld. Alles gedronken behalve de stout. Heerlijk, beer heaven!
We hebben er wat gefrituurde uienringen bij genomen en later nog een tandoori platter. En bij de uitgang nog een praatje gemaakt met de manager, en natuurlijk moesten we op de foto met de manager. Manager of kinderen, geen verschil, we moeten op de foto.

De volgende dag direct na het ontbijt naar Srirangapatna gegaan. Hier staat het zomerpaleis van Tipu Sultan (niet bezocht). Maar wij waren er om Stephen van MYcycle Tours te ontmoeten, een ontzettend vriendelijk man uit Yorkshire. Hij had de fietsen klaarstaan. Uiteindelijk zouden we 6 uur onderweg zijn. Stephen was welbespraakt. Hij heeft ontzettend veel leuke dingen verteld en ons heel veel laten zien. We zijn bij het fort geweest waar Tipu Sultan door de Engelsen is verslagen, we zijn bij de Kaveri-rivier geweest, waar as uitgestrooid wordt, waar mensen baden, en waar we een zwart-witte ijsvogel hebben zien vissen. We hebben chai gedronken en kokoswater. En we hebben nog een tijdje door de rijstvelden gereden. Geweldig allemaal. Ontzettend leuke dag. En we hebben Stephen ook nog iets kunnen vertellen dat hij niet wist: hij kende Pegs & Kegs nog niet. En Britten houden van bier, dus zijn interesse was gewekt.

In de loop van de middag geluncht, frietjes met gefrituurde uien, en daarna nog even naar een uitzichtpunt boven Mysore, met een mooie witte tempel.

En nu zitten we weer in Pegs & Kegs.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.