Thanjavur (of Tanjore)

Vandaag lekker door Tanjore geslenterd. De zon kwam er best vaak doorheen en dan is het gelijk bloedheet. Onze chauffeur heeft ons afgezet bij de ‘Big temple’, ofwel de Brihadishvara tempel. Dit is één van de grootste hindoetempels ter wereld, gebouwd in de 11e eeuw door een Cholakoning. Er zijn prachtige sculpturen te zien, maar ook een soort van fresco’s. We hebben er een uur of 2 rondgelopen, op blote voeten, want dat moet in een tempel.

Daarna zijn we een eindje gaan wandelen door het stadje, richting het Maratha Paleis, uit de 16e/17e eeuw. Ook een beetje rondgekeken daar. Er is een soort van bibliotheek waar onder andere een Nederlands boek uit de 17e eeuw getoond werd, heel apart. En onderweg nog heel wat Ambassadors gezien, gave auto.

Vervolgens gaan lunchen, maar weer eens een thali, maar ditmaals een Noord-Indiase. En toen langzamerhand maar weer richting hotel gewandeld, via het station. Onderweg nog wat zoetigs bij Bombay Sweets gekocht.

Na wat relaxen in het hotel zo rond vijven weer naar de tempel gegaan, in de hoop dat er mooi avondlicht op zou schijnen; helaas, dat gebeurde niet. Maar het was wel heel druk in de tempel en dat maakt het ook weer erg sfeervol.

Vanavond lekker gegeten, Otto één of ander kipgerecht met spinazie en Marja een Biryani, maar eigenlijk aten we beiden van beide gerechten. Was erg yammie.

Morgen naar Madurai!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.