Staking en hotelwissel in Wayanad

We balen van het hotel waar we zitten. Ten 1e zijn wij de enigen, dat maakt het er niet gezelliger op in het restaurant. Ten 2e zitten er muskieten. We moesten dus ons muskietennet ophangen. Ten 3e was het bed slecht. Een matras van 5 cm of zo en daaronder een plank.

‘s Morgens hebben we besloten dat we weg wilden; we hadden dit hotel 3 nachten geboekt en zagen het niet zitten om hier langer te blijven. We kregen nog een gratis upgrade naar een boomhut aangeboden, maar die kamer was muf. En ook al zou die goed zijn geweest, dan waren nog steeds niet alle problemen opgelost.

En toen kregen we het bericht dat Kerala plat lag, een algemene staking tegen de overheid. Onze chauffeur die in een nabij gelegen dorp sliep, kon niet rijden. Dat was balen, want nu zaten we dus vast in een hotel waar we niet wilden zitten, en konden we ook niet verkassen. Maar gelukkig bleek er toch gereden te kunnen worden rond het middaguur, dus zijn we snel naar een resort gegaan op 20 minuten rijden.

Chembra Peak

Wat een verademing! Gewoon een fijn resort met een mooie kamer. We hebben een veranda, een grote badkamer, een bijkamer, prima dus. En we hebben gezwommen in de pool. Ik kwam er toen wel achter dat ik mijn zwembroek in Kochi had laten liggen, maar ja, een korte broek werkt ook. Aan het eind van de middag nog een rondleiding gehad met uitleg over de planten: koffie, peper(korrels), chilipeper, citroengras, doerian, en allerlei medicinale planten zoals kruidje-roer-me-niet. De koffiebonen beginnen op dit moment van groen naar rood te verkleuren. Als ze rood zijn kunnen ze geplukt worden. Hier stond enkel robusta, geen arabica. En daarna nog naar een mooi uitzichtpunt gelopen.

Na de wandeling een biertje (ja, weer van die overheidswinkels, want we zitten weer in Kerala) gedronken op onze veranda, terwijl de aapjes in de bomen om ons heen aan het eten (de ouderen) en het spelen (de jonkies) waren.

Links naast halsetiket zit aapje in de boom

Samenvattend zijn we blij dat we verkast zijn. Moeten natuurlijk wel 2 nachten extra betalen, want van het oude hotel krijgen we geen refund. Niet erg, want we zitten ruim onder budget.

Morgen mountainbiken! Om 7 uur gaan we beginnen!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.