Parlez-vous Français?

De zon schijnt een beetje! En gelijk is het een stuk warmer. Niet dat het gisteren niet warm was, maar door de zon is het nog warmer. We zitten nog steeds in Pondicherry, het Franse stadje. Let op de straatnaamborden hieronder!

We gaan fietsen door de Franse wijk, White Town. Hier staan wat monumentale gebouwen, meestal overgenomen door de huidige gouverneur of ander belangrijk persoon. We bezoeken de Manakula Vinayagar Tempel, gewijd aan Ganesh, het jongetje dat onthoofd werd en vervolgens een olifantenkop geplaatst kreeg, te lang verhaal om hier te vertellen. Verder fietsen we wat rond en bezoeken nog een kathedraal, het schijnt dat 10% van de bevolking katholiek is.

Het is een heel relaxed stadje, vrij schoon. Er was ooit een strand, maar de lokale overheid heeft besloten dat dat weg moest, en nu liggen er basaltblokken. Er is enkel een strookje van 100 meter waar je het water in kunt. IJsje gescoord en veel door het stadje geslenterd. En het is de hele dag droog gebleven!

O ja, ook nog ergens een filmopname gezien. Schijnt dat hier veel films geschoten worden, zoals Life of Pi.


Vanavond ‘chique’ gegeten, heerlijke lamsvleeskroketten, een huisgemaakte rode pasta en fish&chips. En daarbij een witbiertje, ook dat kan hier.

Morgen wordt een tempeldagje, dus schoenen uit en op blote voeten naar binnen!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.