Nagarhole National Park

Vandaag een korte reisdag naar Kabini gehad. Kabini ligt in Karnataka en daarmee hebben we definitief afscheid van Kerala genomen. De komende anderhalve week zullen we in Karnataka zitten.

Kabini ligt tussen een aantal wildparken: Bandipur en Nagarhole. We verblijven in ‘tented cottages’ in de Kabini River Lodge.

In de loop van de middag zijn we in 8-persoons ‘jeep’ gestapt voor een safari. Er zitten hier onder andere olifanten, luipaarden en tijgers. Benieuwd wat we te zien krijgen.

Het eerste uur leverde niet meer op dan een paar herten en een roofvogel. En apen natuurlijk.

Maar toen we bij het water kwamen zagen we aan de overkant een olifant, een mannetje met grote slagtanden. En even later kwamen we ook nog een kleine kudde tegen van een aantal vrouwtjes en een kleintje. De kudde begon direct de kleine te beschermen en één van de dames begon gelijk een charge richting de jeep. De chauffeur wist niet hoe snel hij hem in z’n achteruit moest zetten.

En er gebeurde ook nog iets onverwachts: een zwarte beer op de weg! Volgens de gids nog zeldzamer dan een tijger. Maar geen tijger gezien vandaag. Misschien morgen, dan gaan we nog een bootsafari doen.

Het avondeten hebben we genuttigd bij het kampvuur, heel sfeervol.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.