Mountainbiken in Wayanad

Eindelijk was het zover, we gaan mountainbiken! Een half jaar geleden had ik al contact gelegd met een een groepje jonge mannen hier in Chundale, Wayanad. Gevraagd of ze een leuke tour konden uitzetten. En dat hadden ze gedaan!

Om 7 uur begonnen, zonder ontbijt. De MTB’s waren redelijk, het schakelen ging niet altijd even fijn. Eerst een stuk door een theeplantage gefietst. De hele weg tot aan het ontbijt anderhalf uur later, heeft er een hond met ons meegerend. Zij was erg beschermend. Ze hield andere honden en apen op afstand, zo lief.
In de theeplantage zagen we ook wat plukkers. Plukken gaat nog steeds met de hand. Ze knippen de bovenste 3-4 bladen af. Het bovenste blaadje, dat nog opgerold is, is het meest kostbare, daar wordt witte thee van gemaakt. Het 2e blaadje wordt gebruikt voor groene thee, en het 3e blaadje voor de gewone thee die wij kennen.

Het ontbijt bestond uit: idli, vada en een masala dosa, en wat ‘gravies’. Daarna, zonder hond, weer verder door koffie- en bananenplantages. Heel mooi allemaal. Af en toe was het stevig klimmen, en doordat het tegen de 30 graden begon te lopen werd het ook best warm. Ook nog een kinderopvang bezocht, lieve, verlegen kindertjes.

Op een gegeven moment moesten we een rivier over, maar de hangbrug was naar benden gestort. Dus moesten we met fiets en al door de rivier waden, heel apart. Zo rond het middaguur zijn we gestopt met fietsen. We zijn nog even op een bamboevlot gestapt en hebben 3 kwartier gevaren. We werden daar wel geroosterd in de zon, dus blij toen we klaar waren. Nog even geluncht en toen weer terug naar de resort.

Dat was het voor vandaag.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.