Meevaller en tegenslag

Het was een mooie, zonnige, dag vandaag. Heel wat anders dan 2 dagen geleden met al die regen en koude. Vanochtend vroeg om 7 uur een wandeling naar beneden gemaakt vanuit onze ‘Tea Nest’. Gisteren hadden we een gids geregeld. Hij was weinig spraakzaam, wat ook wel weer fijn was na de spraakwaterval van gids Kingsley gisteren.

Na een kort stukje over asfalt gingen we al snel de paadjes op langs wat huisjes. De theeplantages (wel nog wat bizons gezien) hadden we ook snel achter ons gelaten en voor het grootste deel hebben we door een vochtig bos gelopen. Op een gegeven moment de spoorlijn overgestoken en na 1 uur en 3 kwartier lopen waren we beneden bij een resort aangekomen. Dat was het eindpunt. Daar van een ontbijt genoten, dosa gegeten, en daarna in de auto gestapt richting Wayanad. Dat ligt weer in Kerala, dus onze chauffeur weer helemaal happy.

Werkelijk een prachtige rit naar Wayanad gehad. Heel groen allemaal, bijna Alpien. En heel rustig op de weg, dat was ook wel eens prettig.

Dit was de meevaller, omdat de ochtendwandeling zomaar uit de lucht kwam vallen. Hij was niet gepland en heel erg leuk.

Nu de tegenvaller.

In Wayanad wilden we de Chembra Peak beklimmen. Dat is een hoge top, op en neer kost het zo’n 7 uur. Maar het mag niet meer. De overheid heeft wandelen verboden. Onduidelijk waarom, de een zegt om de dieren te beschermen, de anders zegt vanwege aardverschuivingen. Hoe dan ook we mogen niet naar boven. En ook alle alternatieven die ik had uitgezocht waren gesloten. Dat is balen, omdat we nu zonder bezigheid voor morgen zitten. Overmorgen gaan we mountainbiken, maar morgen?

En tot overmaat van ramp is onze ‘resort’ ook wel wat vergane glorie. Er is niet eens een zwembad. Dus we kunnen ook niet bij het hotel blijven hangen.

Dus morgen moeten we zien te overbruggen, ritje maken in de omgeving misschien. Er schijnt een grot te zijn.
Voordeel is weer wel dat we mogen uitslapen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.