Madhugiri fort

Een heel korte nacht gehad. Tegen twaalven naar bed en om 04:30 ging de wekker alweer. Waarom zo vroeg? We moesten 3 uur rijden naar Madhugiri, daar zouden we 4 uur bezig zijn met de beklimming naar en bezichtiging van het rock fort en vervolgens zou het nog 3 uur naar onze hotel in Chitradurga zijn, totaal dus 10 uur exclusief tijd voor lunch. Maar het liep anders.

Om 05:00 weggereden uit Bangalore. Het was heel rustig op straat deze Eerste Kerstdag. Bijna 2 uur later waren we al in Madhugiri. Kopje koffie bij een stalletje genomen. Dileep had een kerstcake meegenomen. Heel leuk, gelijk opgegeten bij de koffie.

Ik heb niet veel informatie over het fort. Het is gebouwd op een enorm stuk graniet. Je moet 400 hoogtemeters klimmen. In het begin zijn het gewoon treden en loop je door de onderste regionen van het fort. Daarna ga je steil omhoog via tredes die zijn uitgehakt in het graniet. En het laatste stuk naar de top gaat over de steile granietblokken zelf. Bovenop staan ook overblijfselen van het fort.

Om 07:15 aan de klim begonnen, om 08:15 stonden we op de top. 400 meter in een uur dus, geen 2 uur dus zoals we verwacht hadden. We waren de eersten boven, vlak onder de top een paar jongens ingehaald die om 06:00 waren begonnen. Het was wel bewolkt en nevelig daar boven. Dit had een voordeel (geen directe zon, dus niet zo warm om naar boven te lopen) en een nadeel (je zag minder, geen uitzicht). Gelukkig klaarde het na een half uur of zo op en kwam de zon door. Gedurende de hele klim liep je door het fort; er was best veel van over. Heel vreemd dat dit niet meer toeristen trekt. Even na 10:15 waren we weer beneden.

Toen door naar Chitradurga. En dat bleek ook geen 3 uur te zijn maar 2. De weg was een 3-baans snelweg geworden. We zouden daar dus 12 en 1 aankomen. En er is niks te doen in Chitradurga. De enige reden om daar te overnachten was dat we dachten dat we 10 uur onderweg zouden zijn. Het leek ons een veel beter idee om direct naar Hampi door te rijden, uurtje of 3 verder. En dat hebben we gedaan. We hebben nu dus 3 volle dagen voor Hampi.

We overnachten nu in Hospet, vlakbij Hampi. In de middag wat door het stadje rondgelopen, lassi gedronken en ijsje gegeten, en wat bier gekocht, omdat in Hampi zelf geen alcohol te koop is.

O ja, we kwamen op de snelweg ook nog een kar getrokken door ossen tegen; alles is mogelijk in India!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.