In a tree house

Vandaag nog voor het ontbijt naar de bananenmarkt gelopen. Bleek verder te zijn dan we dachten en bovendien had het geregend, dus de straten waren vies en modderig. Maar de bananenmarkt was leuk! Ze verkopen daar 16 verschillende soorten bananen: kleine, grote, gele, groene, rode en nog veel meer. Daarna terug naar het hotel en rond 9 uur in de auto gestapt richting Munnar.

De afgelopen week was het landschap zoals Nederland: vlak dus. Maar dat ging veranderen vandaag. Al een uurtje buiten Madurai zagen we de eerste bergjes, en na 2 uur rijden kwamen we aan de voet van de grote bergketen die van zuid naar noord loopt: de ‘Western Ghats’. Gelijk steil omhoog en via haarspeldbochten naar een pas die zo’n beetje de grens van Tamil Nadu en Kerala is. In Kerala zullen we de komende tijd verblijven. Over een week nog 1 keer even naar Tamil Nadu, maar daar blijft het bij.

We zaten inmiddels in de wolken. Gelukkig raakten we die weer kwijt toen we naar beneden reden. En toen kwam de zon er weer een beetje door, we boffen. Na flink wat smalle en steile weggetjes kwamen we aan bij Dreamcatcher Plantation Resort, gelegen op ruim 1000 meter, dus met een aangename temperatuur van zo’n 22 graden.

Hier verblijven we 1 nacht in een boomhut! Hij staat midden in een theeplantage, heel apart. Na de lunch, die flink pittig was, nog een beetje gewandeld tussen de theeplantjes en ergens een babbeltje gemaakt met wat lokale hangjongeren. Terug bij de resort nog wat bij de infinity pool rondgehangen, niet gezwommen want veel te koud, en een babbeltje gemaakt met wat ‘ladies’, die zich suf aan het selfiĆ«n waren. Na 100 foto’s, al dan niet met ons er ‘per ongeluk’ op, durfden ze het aan ons aan te spreken. Grappig hoe dat gaat.

Terwijl ik deze post aan het tikken ben rond 18.15, het is inmiddels praktisch donker, zie ik gasten rondlopen in dikke jassen; ik zit in mijn t-shirt met korte mouwen. Ze zullen het wel koud vinden hier.

We blijven nog een paar dagen in deze omgeving, maar niet in de boomhut. Morgen gaan we echt vlakbij Munnar zitten, nu zitten we er nog een uur vandaan. De komende 2 dagen hopen we wat leuke wandelingen te kunnen maken.

Groetjes uit een heerlijk koele omgeving!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.