Houseboat bij Alleppey

Om 7 uur, lekker fris was het, graadje of 15, in de auto gestapt richting Alleppey. Na 5 uur rijden kwamen we daar aan, temperatuur 33 graden, gevoelstemperatuur 40. Effe wennen.

Direct op de ontzettend luxueuze houseboat gestapt. Onze boot heeft 2 airconditioned slaapkamers. We hebben een privé-chef, een stuurman en een manusje van alles. Op het voordek staan luie stoelen en je kunt liggen op matrassen. En je mag je eigen muziek over hun versterker gooien. Een paar uur door de ‘backwaters’ gevaren. Ze hebben hier een soort van polders gemaakt, waarbij het water in kanaaltjes wordt gepompt. Die polders, die dus lager liggen dan de kanalen, worden gebruikt voor rijstteelt.

Een heerlijke lunch aan boord gehad: vis en allerlei andere lekkere dingen. Ze hadden iets heel lekkers gemaakt van biet en yoghurt. En een apart toetje: vermicelli, melk, cashewnoten en kardemon.

Om een uur of 4 zijn we overgestapt in een klein bootje, om nog wat door de smallere kanalen te varen.

Overal langs het water wonen mensen, die hun ding aan het doen zijn: kleren wassen, zichzelf wassen, muurtjes bouwen of een nieuw huis bouwen. Inmiddels bouwt men op palen, want bij overstromingen staat de boel blank. Ook vele arenden gezien, en ook een ijsvogeltje.

Om een uur of 6 legden we aan. Wij hebben nog een ommetje gemaakt. Bij vele huizen begonnen ze kaarsjes  rond het huis aan te steken. Bleek dat er één of ander lichtfestival was, een beetje zoals Diwali, maar dan anders. En dit verklaart ook de herrie aan de overkant, waar een tempel is. Al een paar uur ‘gezang’ daar. Ik hoop dat dat niet de hele nacht doorgaat.

Om 20:00 zijn we gaan eten. Nog steeds bloedheet.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.