Het eerste avontuur!

Na zo’n 10 uur vliegen en 3 uur wachten in Dubai, zijn we goed aangekomen in Chennai, voorheen Madras. Het is wel heel grappig dat je van te voren een eVisum kunt aanvragen om vervolgens een uur in de rij te staan voor immigratie, heerlijk efficient gaat het daar.
Vervolgens naar de uitgang gelopen, tassen gepakt en onze chauffeur gezocht. We zagen al gauw iemand staan met een bord met Margaretha Haylen. Nou Marja heet eigenlijk Margaretha Helena, dus dat was bijna goed. In de auto gestapt, een fruitsalade gekregen en weggereden. Maar toen bleek er iets niet in orde. Hij leek zich er niet van bewust te zijn dat we naar Mamalapuram wilden. En tegelijkertijd werd ik gebeld. Door onze chauffeur! ????? We zaten dus in de verkeerde auto. Toevallig dus iemand met bijna dezelfde naam als Marja. Het kan raar lopen.

Goed, auto’s gewisseld, kennis gemaakt met Dileep, en op weg naar Mamalapuram (Mahabalipuram vroeger). Na zo’n 2 uur rijden kwamen we bij ons hotel en gelijk begon het te regenen.

Om half 3 heeft Dileep ons naar de 5 Rathas gebracht. En vanaf dat moment is het eigenlijk niet echt meer droog geweest deze dag. We hadden onze paraplu’s gelukkig meegenomen, net als veel Indiërs, maar nog veel meer Indiërs lieten zich gewoon nat regenen…. En de straten staan meteen helemaal blank! Nog wel wat kleurrijke foto’s gemaakt bij de 5 Rathas en toen naar de Shore tempel gelopen, aan de kust dus, maar het begon alleen maar harder te regenen, dus zonder foto te maken weer omgekeerd en geschuild onder een soort tent. We vonden het welletjes voor vandaag en hebben een restaurantje opgezocht.

O ja, er was een Indiaas jochie dat per sé met Marja op de foto wilde. Grappig.

In dat restaurantje een biertje (laat dat tje maar weg) gedronken en daarna in een ander restaurant een thali gegeten. Lekker allemaal.
Nu gaan we slapen, we zijn best heel moe.
Het weerbericht geeft aan dat we wat geduld moeten hebben. Tot woensdag regen, daarna droog, dus even doorbijten.

Groetjes!

One Thought to “Het eerste avontuur!”

  1. Margaretha Helena dus…ja de rest van het verhaal is mij daarna niet bij gebleven…verhaal anders opbouwen Otto
    De kop is eraf.. veel plezier!!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.