Aihole, Pattakadal en Badami

Onze vakantie begint ten einde te lopen. Maar voordat we in Goa aankomen hebben we nog wat heel oude tempels bezocht.

Eerst de Durga-tempel in Aihole. Deze tempel is wat anders dan de tempels in Hampi. Ten eerste is hij zeer oud, uit de 7e eeuw, en ten tweede is één deel rond en niet rechthoekig zoals alle andere tempels.
Omdat het zondag was, was het ontzettend druk. Heel veel busladingen met schoolkinderen en iedereen wilde weer op de foto met ons. Werd wel wat vermoeiend, want als er één wil, dan willen ze allemaal.

Vervolgens doorgereden naar Pattakadal, waar wat tempels uit de 7e en 8e eeuw staan. En weer veel schoolkinderen. Opvallend zijn de mooie daken van de tempels.

En uiteindelijk naar Badami. Eerst wat gegeten bij een lokaal restaurantje en daarna ingecheckt bij het hotel. Halverwege de middag naar de cave temples gelopen. Dat zijn een viertal tempels uitgehouwen in de rots. En niet geheel onverwacht was het krankzinnig druk.

Beneden zagen we een groot meer met een tempel aan de overkant, we zijn daar naartoe gelopen. Daar was het weer extreem rustig, heerlijk. Na de tempel nog wat gewandeld en uiteindelijk een paadje omhoog gevonden dat toegang gaf tot het fort. Dit was niet de officiele ingang! Maar wel gratis 😀. Terwijl we door het fort wandelden hoorden we het gekrijs van kinderen aan de overkant bij de cave temples. Het leek wel een zwembad.

Op Tripadvisor gelezen dat je ergens een biertje kon  krijgen en dat klopte. Dus bij het schemer een biertje en een lassi gedronken, en een masala papad erbij. Vanavond gaan we er tandoori chicken eten denk ik.

Nu wel genoeg tempels gezien, een beetje tempelmoe zijn we wel. Morgen komen we aan in Goa!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.