A foodies day out

De belangrijkste bezienswaardigheid van Madurai is de Meenakshi Tempel. Omdat het erg druk kan worden zijn we om half 7 op pad gegaan. Gelukkig was de tempel op loopafstand van het hotel. Zoals gebruikelijk hebben we eerst de schoenen afgegeven. Vervolgens werden wij gevraagd 50 rupees entree te betalen. En er werd met een vinger naar een stukje papier op de wand gewezen waarop stond dat ‘foreigners’ inderdaad 50 rupees moesten betalen. Trapten wij natuurlijk niet in. Tempels zijn gratis tenzij het wordt aangegeven bij de ingang, en dit was de schoenenafgifte.

Helaas mag je in de tempel niet fotograferen, dus het enige dat ik kan doen is een foto van het internet laten zien. Het was wel mooi allemaal.

En het tweede grote event van de dag was een paar uur op stap met een local langs allerlei foodstalletjes en restaurantjes. Dat was ontzettend leuk. Ik weet niet meer wat we allemaal gedronken en gegeten hebben, maar het was allemaal lekker en apart. Echt een aanrader voor wie naar Madurai komt.

Met Madurai komt het tempel-gedeelte van de vakantie tot z’n einde. Morgen gaan we naar de volgende staat, Kerala, naar Munnar dat in de bergen (heuvels) ligt. We gaan daar slapen in een boomhut!

Tot de volgende keer!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.