55 km fietsen

Om 7 uur vanochtend stonden de mannen met de hybride mountainbikes klaar voor ons. We hadden fietsbroek, – shirt, helm en handschoentjes meegenomen uit Nederland.
Het was nog redelijk koel zo vroeg en ook ietwat bewolkt. We hebben grotendeels de kustweg naar Kochi gevolgd, een niet zo drukke weg. Het eerste stuk in hoog tempo gefietst en daarna her en der wat zijwegen in gegaan, die veel leuker waren.

Wat waren de hoogtepunten van de dag?

(1) Ergens in de backwaters moesten we een kanaaltje over, dus heb je een ferry. Dat betekende hier een kano, waar we de fietsen op moesten zetten. Zo kan het ook. En we zagen daar ook de typische visnetten die ze hier in de regio gebruiken.

(2) De vismarkt. Op een gegeven moment zagen we heel veel boten liggen en er ook nog heel veel boten binnenlopen. De vangst van de dag werd uitgeladen, dat was deze keer sardines. Erg kleurrijk allemaal en ontzettend veel vis.

(3) Pannenkoek met spek. Omdat hier heel veel christenen wonen, het gros van alle vissers is christen, kun je blijkbaar varkensvlees krijgen. En daarom in Kochi een pannenkoek met spek gegeten, en Marja eentje met banaan.

(4) Zwemmen in de oceaan. Gôh, wat was dat water warm zeg en niet eens zo zout. Dus lekker gebadderd in het water en een beetje gespeeld in de golven.

En nu zijn ze een visje voor ons aan het barbecuen. Dat wordt vast weer heel lekker.

Groetjes!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.