Terug in Kathmandu

Zo, we zijn weer terug in Kathmandu. Gisteren zoals we ons zelf beloofd hadden een frietje met mayo gegeten. Er zit namelijk een echte Belgische frituur in KTM.
De laatste 2 dagen waren gemakkelijk. We zijn de één na laatste dag naar Kakani gelopen alwaar een feestmaal voor ons bereid werd. Er werden 2 kippen geslacht (voor het eerst in 3 weken echt vlees!) en er is een mooie taart gemaakt. We hebben ook alle dragers bedankt en ze een flinke fooi gegeven. En natuurlijk ook aan Lhakpa Ngima, onze kok, en aan Phurba, onze gids. En de laatste dag was slechts een afdaling naar Melamchi Pul, waar een jeep op ons wachtte.
We waren niet echt tevreden over ons hotel van voor de trip, dus we zitten nu in het vrij luxe Everest Hotel. Wel zo prettig. Gisteravond zijn we bij Tanka, onze man in KTM, thuis uitgenodigd. Hij had flink uitgepakt: bier, cola, vlees, geplette rijst, dal, curry. Het was leuk om te zien hoe hij woonde.
Vandaag gaan we een beetje shoppen in de Thamel. We zitten nu in het Himalaya Java Coffee House, aan de heerlijke espresso macchiato (Antonio!). En morgenavond laat vliegen we terug naar NL. Dat betekent dat onze berichtgeving hiermee ophoudt. Hieronder volgen nog een twintigtal foto’s. We danken iedereen voor zijn/haar belangstelling. We hopen dat onze blogs en phlogs een beetje zijn doorgekomen. Toch leuk die moderne techniek.

Namaste! Otto & Marja.

Vanwege de regen eten in de tent

Door het bos omhoog
Lunch onderweg

Paraplu’s op

Ons personeel

Panch Pokhari (4000 m)

Eindelijk bergen

Gewikkeld in het dons

Morene naar de Tilmans Pas

Vaste touwen bij de Tilmans Pas

Gletsjer bij Tilmans Pas
Weer omlaag na de pas

Kyangjin Gomba en de Naya Kanga

Beesies

Vroege start naar Naya Kanga

Beetje rotsklimmmen

Jumarren naar de top

Top van Naya Kanga (5844 m)

Afdalen

Kamp na de Ganja-La

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.