Tashigaon, 2180 m

De dag van de bloedzuigers.

Vandaag weer de geweldige routine; opstaan, onbijten, registeren bij de lokale politieman, op pad met het ene prachtige vergezicht na het andere op een mooi pad, zweten als een bezetene als de zon doorbreekt, uitgebreid lunchen en chillen en weer verder.

Gisteravond met alle dragers lopen feesten en ‘Nepali beer’ gedronken. Wat het precies is, wordt niet duidelijk maar dat er alkohol in zit, is zeker! Na het dansen en drinken is het tijd om te slapen want het is al 21.00 uur. Het feest naast de tent gaat echter door tot 24.00 uur en het was -op zijn zachts gezegd- wat onrustig. Elke keer als we vandaag een drager passeren en ‘Nepali beer’ zeggen moeten ze in ieder geval erg lachen. Ze hebben een hoop lol daarover.

De trekking van vandaag is licht; van Seduwa naar Tashigaon met ongeveer 500 hoogtemeters. Vandaag erg veel bloedzuigers van onze voeten gehaald. Antonio loopt nog steeds op sandalen en is een gemakkeljke prooi.

Aangekomen een geweldige stortbui over ons heen gekregen. Kunnen we eindelijk de pararplu gebruiken die we al een week meedragen. De bloodsuckers komen met dit vochtige weer bijna naar je toe rennen, best vervelende beesten. Otto zijn heup gaat weer beter maar heeft nu een lichte verkoudheid om over te piepen. Komt allemaal wel goed.

Vanaf 15.00 niets beters meer te doen dan tenten opzetten, wassen en het dorp verkennen van 15 huizen. Morgen een zware dag met 1500 hoogtemeters, dus dat gaan we goed voelen. No more nice trekking but hard working!

De batterijen beginnen een beetje op te raken en er is even geen zon meer. Het kan dus zo maar zijn dat we even geen berichten meer kunnen plaatsen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.