Seduwa, 1625 m

De ochtend begon met een vechtpartijtje onder de dragers. En fink ook. Blijkbaar vond de ene dat hij meer moest dragen dan de ander. En ze begonnen flink op elkaar in te beuken. Daarna een ‘normaal’ ontbijtje met bananenpannenkoek.

Om 8.45 naar beneden, 800 meter afdalen naar de Arun rivier. In Nepal kennen ze het begrip zigzagpaadje niet. Paadjes gaan recht naar benden. Steil dus. Beneden bij de rivier was een hangbrug. En precies daar gleedt Otto flink onderuit, op zijn kont. Blauwe bil dus.

Aan de ander kant van de rivier moesten we weer net zoveel stijgen. Maar na een half uur, het was pas 10.00, mochten we alweer stoppen. Er bleek eerst voor de dragers gekookt te moeten worden. Wij hebben de tijd gedood met foto’s maken van kinderen. Ook hebben we nog voor veel vermaak gezorgd toen we de laptop te voorschijn toverden en een stukje Ice Age lieten zien. En daarna lunch, met frieten!

Na de lunch nog anderhalf uur steil omhoog, in de zon, naar Seduwa. Echt verschrikkelijk warm. Maar om 14.45 waren we er. Maar de dragers nog niet. Die kwamen pas 2 uur later.

Vandaag was de laatste dag dat er nog dalen in zat. Vanaf nu gaan we alleen nog maar omhoog. Overmorgen zelfs 1500 meter. Hopen maar dat het niet zo warm meer is.

En voor wie het nog niet opgevallen was, we hebben nog geen drup regen gehad!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.