Khandbari

Vandaag gaat het beginnen! Al om 7 uur opgestaan en alles weer ingepakt. Wanhopig gepoogd om alles voor het eerste deel van de trek in 1 tas te krijgen. Om 9.30 werden we opgehaald en een half uurtje later waren we op het vliegveld. Na 3 keer gefouilleerd te zijn, waarbij Antonio zijn aansteker kon inleveren, konden we instappen in de 19-persoons twin otter, die ons in een half uurtje naar Tumlingtar bracht. Met Antonio trouwens, want die had bijna de vlucht gemist omdat hij nog even moest roken…

In Tumlingtar was het warm, erg warm, zeg maar heet. Wij hadden ons voorbereid op de moesson, dus we waren gewapend met paraplu’s. Niet nodig dus. Het was eerder zweten, zeker voor Otto. Ngima had gezegd dat het 2 uurtjes lopen was naar Khandbari. Naar bijna 4 uur en 10 rustpauzes kwamen we aan. Onderweg veel dorpjes gezien met veel kinderen en veel foto´s gemaakt.

De kampeerplek in Khandbari was wat hectisch. Alle kinderen van het dorp waren uitgerukt om ons te komen bekijken. Marja en Antonio probeerden foto´s van ze te maken maar ze kropen zowat in de lens, dus dat ging wat lastig. Maar het was wel erg grappig allemaal.

Voor ons waren 2 nieuwe tenten opgezet van het type ´Chinese´ North Face. Zagen er puik uit! Toen het donker was konden we het zweet een beetje van ons afwassen en vervolgens eten: soep, gebakken rijst, pasta met saus, groenten, sla en een toetje.

Dit is ons eerste bericht via de satelliettelefoon!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.