Chichila, 1890 m

“Good morning, tea!” hoorden wij om 6 uur ‘s morgens. Wakker worden met een kopje thee, dat is prima! Otto had goed geslapen, Marja een fractie minder en Toon nog iets mnder. Iets met muggen in zijn tent. Om 5 uur is het trouwens al licht aan het worden. Gauw inpakken en ontbijten. Pannenkoeken, ei, brood, thee, genoeg. Om half acht gingen we lopen.

Het belangrijkste wapenfeit onderweg was, naast alle mooie uitzichten en de grote hoeveelheid mensen die ergens naar toe moesten lopen, toch wel de plotselinge drang van Toon om in een riviertje te gaan badderen. Hij had natuurlijk niet in de gaten dat wij niet de enigen waren die dat in de gaten hadden!
Eenmaal boven zei hij dat hij nog steeds geen bloedzuigers gezien had. Hij attendeerde Otto erop dat dat toch beloofd was.
Even laten kwamen we bij de luchplek. Daar was voor ons gekookt en toen begon Antonio ineens te piepen! Bloed in de broek. En jawel, een bloedzuiger had hem toch gevonden, maar was alweer weg. Maar het bloed niet en dat bleef nog even doorgaan.

IMG_0252 (Small).JPG

Na dit evenement was het nog een anderhalf uur lopen naar Chichila. Daar even de laptop aan het zonnepaneel gelegd, maar de zon was snel weg. En weer overal kindertjes om ons heen. Naast me staat er nu één van 6 met een kleintje van 1 in een soort hangconstructie om haar nek.

De dragers zijn een beetje laat vandaag, maar die komen vast wel…..

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.